Ένας gay πατέρας εξομολογείται

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Ένας gay πατέρας εξομολογείται

Είμαι ένας άνδρας που μεγαλώνω το παιδί μου με περίσσια αγάπη και φροντίδα. Το ντύνω για το σχολείο, το σκεπάζω κάθε βράδυ για να μην κρυώνει, το αγκαλιάζω όταν οι εφιάλτες του το ξυπνήσουν τρομαγμένο. Δεν ήθελα να μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου θα αισθανόταν πως είναι κάτι διαφορετικό, ήθελα να ξέρει πως μεγαλώνει απλά σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη. 

Δεν ήθελα να πληγωθεί από την κακία των ανθρώπων οι οποίοι αναθεματίζουν και μισούν ότι δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στη μικρή γυάλα με τα «πρέπει» τους, έτσι όπως τα έχουν ταξινομήσει μέσα τους. Από το μίσος εκείνων που δεν έχουν αντιληφθεί πως ο άνθρωπος μεγαλώνει σωστά όταν δέχεται απόλυτη και αληθινή αγάπη και προστασία, εκείνων που δεν έχουν κατανοήσει πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Όχι, δεν έκρινε ποτέ η σεξουαλικότητά μου την ικανότητά μου να είμαι ένας καλός πατέρας, γεμάτος αγάπη για το παιδί του. Δε με αφορά η γνώμη σου αν θεωρείς πως θα ήταν καλύτερο να μεγαλώνει μόνο του κλεισμένο σε ένα ίδρυμα από το να το πάρω στο σπίτι μου και να χαρίσω παπούτσια, βιβλία, ρούχα, τα πρώτα του χαμόγελα. Δε με αφορά η κακία σου, ούτε η άποψή σου για το τι είναι «σωστή» οικογένεια. 

Για εμένα, σωστή οικογένεια είναι εκείνη που σου δίνει απόλυτη αγάπη και σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής, είτε αποτελείται από μαμά και μπαμπά, είτε από έναν μπαμπά ή μία μαμά, είτε από τους ανθρώπους ενός ιδρύματος, είτε από δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. 

Δε φταίει η δομή της οικογένειάς μου αν κάποια παιδιά το περιγελάσουν, αλλά η δική σου αδιαφορία στο να τα ενημερώσεις πως όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκεύματος, σεξουαλικής προτίμησης, οικονομικής κατάστασης, καταγωγής έχουν την ίδια αξία και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους. 

Το παιδί μου με βλέπει και μου χαμογελάει. Και αυτό το χαμόγελό του μου είναι αρκετό για να αψηφήσω τις κακίες που συναντώ στο διάβα μου και το δηλητήριο κάποιων ανθρώπων που μισούν κάτι επειδή δεν του έχουν δώσει μία ευκαιρία να το γνωρίσουν.

Είμαι ένας gay πατέρας που αγαπάει το παιδί του. Και η οικογένειά μου δε διαφέρει από τη δική σου, γιατί πολύ απλά την οικογενειακή ευτυχία δεν την εξασφάλισε η σεξουαλικότητά μου.

Ένας gay πατέρας εξομολογείται

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.