Υπάρχει τύχη στη ζωή;

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (18 Ψήφοι)

Υπάρχει τύχη στη ζωή;

Υπάρχει τύχη στη ζωή τελικά; 

Αξίζει να διαβάσουμε ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην αξία της τύχης και του κατά πόσο εκείνη επηρεάζει τη ζωή μας και την ποιότητα αυτής.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε και επιθυμούμε να έρθει η τύχη στη ζωή μας. Μία γνωστή παροιμία μας λέει χαρακτηριστικά, «αν έχεις τύχη διάβαινε». Τη θεωρούμε απαραίτητη για την ευόδωση όλων όσων επιθυμούμε. Κατά πόσο η τύχη τελικά υπάρχει; Είναι θέμα τύχης η επιτυχία στη ζωή ή παραπάνω προσπάθειας;

Πολλές φορές έχουμε αισθανθεί αδικημένοι διότι ενώ προσπαθούμε δε βλέπουμε το επίπεδο της ζωής μας να αναβαθμίζεται, την ίδια στιγμή που παρατηρούμε άλλους ανθρώπους να προοδεύουν στη ζωή τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα.

Αυτό μας πικραίνει και προσπαθώντας να δώσουμε μία εξήγηση για αυτό το συμβάν, ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στην τύχη. Αγνοούμε σε αυτή την περίπτωση φυσικά, πως ο άνθρωπος που βλέπουμε να πηγαίνει μπροστά, μπορεί να έκανε διαφορετικές επιλογές ή να προέβη σε ανήθικες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει αυτά που έχει.

Ένας άνθρωπος που έχει αποκτήσει μεγάλο πλούτο δεν τον απέκτησε επειδή ήταν μόνο η τύχη με το μέρος του, αλλά και επειδή προέβη σε ανήθικες ενέργειες. Όπως και δεν ήταν η τύχη εκείνη που ώθησε κάποιους ανθρώπους να πάνε μπροστά, αλλά ο αδιάκοπος αγώνας τους.

Η τύχη δεν είναι τίποτα άλλο από τις επιλογές μας μέσα στη ζωή αυτή και του πόσο προσπαθούμε να επιτύχουμε όλα αυτά που θέλουμε. Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται από μία αγέρωχη και κυνική τύχη, αλλά από εμάς τους ίδιους και την ποιότητα των επιλογών μας.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.