Ο χαμένος χρόνος

4.8823529411765 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (34 Ψήφοι)

Ο χαμένος χρόνος

Πολλές φορές, η ρουτίνα της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις, παρασέρνουν τη ζωή μας σε τόσο γρήγορους ρυθμούς, που χάνουμε τις πολύτιμες στιγμές. Εκείνες τις μοναδικές στιγμές που ομορφαίνουν τις μέρες μας, όπως το αλατοπίπερο νοστιμεύει το αχνιστό φαγητό.

Το άγχος που μας κατακλύζει, καθώς προσπαθούμε να προλάβουμε τα καθημερινά, μας κάνει να ξεχνάμε όσους βρίσκονται γύρω μας. Τους δικούς μας ανθρώπους, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλους εκείνους με τους οποίους συμπορευόμαστε στη ζωή.

Τα πάντα αποκτούν τυπικό χαρακτήρα και γίνονται μια συνήθεια, στην οποία κανείς δεν δίνει σημασία. Λέμε «γεια» και προχωράμε στη δουλειά μας. Λέμε «καληνύχτα» και κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Περιμένουμε απλά να ξημερώσει η επόμενη μέρα, ώστε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε στους ίδιους βιαστικούς ρυθμούς έναν νέο γύρο δραστηριοτήτων ρουτίνας και ανούσιων υποχρεώσεων.

Σε αυτό τον τρόπο ζωής παρασέρνονται με δική μας ευθύνη και τα εξαρτημένα από εμάς πρόσωπα, όπως είναι τα παιδιά μας. Δεν τους δίνουμε χώρο να παίξουν, να χαρούν, να αναπνεύσουν, αλλά τα παραφορτώνουμε με διάφορες δραστηριότητες που είναι περισσότερο σημαντικές για εμάς, παρά για εκείνα.

Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στις παιδικές ψυχούλες τους τη νοοτροπία του νικητή, που πατάει επί πτωμάτων για να πετύχει τον στόχο του, χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτούλη του. Χωρίς να νιώθει αλληλεγγύη για τον ανήμπορο και χωρίς να σκέφτεται καθόλου τις ανάγκες του άλλου.

Κάπως έτσι, ο χρόνος κυλάει και χάνεται στο άπειρο, χωρίς καμιά ελπίδα να βρούμε ξανά τις χαμένες ευκαιρίες. 

Βλέποντας τα μαλλιά μας στον καθρέφτη ασπρισμένα, αναπολούμε το παρελθόν και μετανιώνουμε για όσα δεν κάναμε, ενώ θα μπορούσαμε. 

Θυμόμαστε τον χρόνο που χαραμίσαμε τόσο άσκοπα για τα «σημαντικά», αφήνοντας στην άκρη εκείνα τα πιο μικρά αλλά πιο σπουδαία, που τόσο μας λείπουν πλέον. Δυστυχώς όμως είναι συνήθως αργά.

Και τώρα, ορίστε που βρισκόμαστε μπροστά στο τζάκι και διδάσκουμε τους νεότερους μέσα από τη μεγάλη κληρονομιά των αναμνήσεων που αποκτήσαμε από τις εμπειρίες ολόκληρων δεκαετιών. 

Η αξία της ζωής δεν βρίσκεται στο επιφανειακό αλλά στο βαθύτερο, σε εκείνο που πραγματικά μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους.

Όχι σε όσα ευτελή έχουν καθιερωθεί ως σημαντικά στη συνείδηση της κοινωνίας για να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτεροι και σπουδαιότεροι από τους άλλους.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.