Εκείνος που κακοποιεί ένα ζώο βρίσκεται ένα στάδιο πριν ξεκινήσει να κακοποιεί έναν άνθρωπο

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (18 Ψήφοι)

Εκείνος που κακοποιεί ένα ζώο βρίσκεται ένα στάδιο πριν ξεκινήσει να κακοποιεί έναν άνθρωπο

Ακούμε πολλές φορές ανθρώπους να οργίζονται κάθε φορά που γίνεται νύξη της κακοποίησης των ζώων, με την κλασική ατάκα να βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτή την αγανάκτηση: «νοιάζεστε περισσότερο για τα ζώα από τους ανθρώπους».

Το να κακοποιείς ένα ζώο δεν είναι μία πράξη η οποία αφορά μόνο το ζώο το οποίο κακοποιείται. Η κακοποίηση του οποιουδήποτε πλάσματος, μας δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του ίδιου του ανθρώπου που κακοποιεί. Το να κακοποιείς το οποιοδήποτε αδύναμο πλάσμα που βρίσκεται στο διάβα σου, πόσο μάλλον ένα ανυπεράσπιστο ζώο που δεν μπορεί να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί, φανερώνει πολλά για τον ψυχισμό ενός ανθρώπου.

Όσο και αν δυσκολεύονται κάποιοι να το πιστέψουν, εκείνος που κακοποιεί ένα ζώο βρίσκεται ένα στάδιο πριν ξεκινήσει να κακοποιεί έναν άνθρωπο. Η ζωή και ο σεβασμός απέναντι σε αυτή, αφορά όλα τα πλάσματα που την περιβάλλουν. Οι άνθρωποι οι οποίοι εκτρέφουν και σφάζουν ζώα για την τροφή του ανθρώπου, δεν επιθυμούν μέσα από αυτή τους την πράξη να αντλήσουν ηδονή και ευχαρίστηση. Υπάρχουν μάλιστα διάφορες ηρεμιστικές ουσίες οι οποίες δίνονται στα ζώα πριν τη σφαγή, με σκοπό να μην αισθάνονται μεγάλο φόβο και ψυχική αγωνία.

Για αυτό και πρέπει να μαθαίνουμε τους ανθρώπους να σέβονται τη ζωή του κάθε πλάσματος. Αν ένα παιδί εκφράζει βιαιότητα απέναντι στα ζώα ή χαίρεται όταν τα βλέπει να κακοποιούνται αυτό είναι ένα ανησυχητικό δείγμα που χρειάζεται προσοχή και εξέταση από κάποιον ειδικό. Ούτε όμως να βλέπουν και τα ίδια πρέπει κακοποίηση ζώων από γονείς ή ενήλικες του περιβάλλοντός τους, καθώς αυτό μεταγγίζει μέσα τους αρνητικά παραδείγματα.

Το να αγαπάς τα ζώα και να τα συμπονάς, είναι πράξη ανθρωπιάς που θα σε οδηγήσει και στην αγάπη προς τους ίδιους τους ανθρώπους. Διότι όταν αγαπάς, δεν μπορείς να γίνεις βίαιος ποτέ και σε κανένα πλάσμα…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.