Το πουλί και το σχοινί του

4.5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (30 Ψήφοι)

Το πουλί και το σχοινί του

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μικρό και ξακουστό βασίλειο γεννήθηκε ένα πουλί με το όνομα Δικαιομένης.

Μόλις γεννήθηκε, έδεσαν το ποδαράκι του με ένα μικρό σχοινάκι.

Με το πέρας των χρόνων αυτό το σχοινί παρέμενε στο πόδι του, μεγάλωνε και δεν τον άφηνε να πετάξει (βέβαια μαζί με αυτό, μεγάλωνε η θέληση και η επιθυμία του να πετάξει).

Κάποια στιγμή έφυγε από τη φωλιά που γεννήθηκε. Τότε εμφανίστηκαν κάποια άτομα και του έβαλαν ένα ειδικό σχοινί στο πόδι που όπου και αν πήγαινε θα μπορούσαν να τον κρατάνε χωρίς χέρια, να τον βλέπουν και να τον ακούν παντού.

Ο Δικαιομένης συνέχισε να προσπαθεί να πετάξει και να βγάλει το σχοινί από το πόδι του και τα πήγαινε καλά, όμως το πείσμα του το είδαν και άλλοι και τον ζήλεψαν.

Θέλησαν να του κόψουν κάθε προσπάθεια και άρχισαν να λένε άσχημα πράγματα για αυτόν, καλώντας τους ανθρώπους που του είχαν βάλει άδικα το σχοινί (δεν τον συμπαθούσαν ούτε αυτοί και έψαχναν αφορμή).

Αποφάσισαν να δείξουν το σχοινί του και σε άλλους.

Κάθε βράδυ, μαζεύονταν κρυφά ολοένα περισσότερα άτομα για να γνωρίσουν τον Δικαιομένη και συνομιλούσαν μαζί του.

Στην αρχή, γελούσαν (αν και οι δεσμώτες-συκοφάντες είχαν σκοπό να τον δυσφημίσουν και να μην τον αφήσουν ποτέ να πετάξει) και τον κορόιδευαν.

Ο καιρός κυλούσε και άρχισαν να συμμετέχουν σε αυτό σχεδόν όλοι, όμως οι απαντήσεις και η επιμονή του Δικαιομένη να πετάξει, άρχισαν να ενοχλούν και να φοβίζουν ανησυχητικά τους δεσμώτες του.

Απευθύνθηκαν στους αυτοκράτορες του βασιλείου (στην αρχή το είχαν πάρει αστεία και αυτοί) και είπαν τρομερά πράγματα-ψέματα για αυτόν.

Ήρθαν άνθρωποι με στολές και σειρήνες για να τον εκφοβίζουν και άρχισαν να κρατάνε το σχοινί και να τον τραβάνε προς τα κάτω, ακολούθησαν μαυροφορεμένοι (που του έκαναν μέχρι και εξορκισμό) και έπιασαν με τα χέρια τους και αυτοί το σχοινί.

Μέρα με τη μέρα ερχόντουσαν όλο και περισσότεροι μέχρι που όλοι πλέον κρατούσαν το σχοινί του, με σκοπό να τον τραβάνε προς τα κάτω και να σταματήσει τις προσπάθειες για να πετάξει.

Ο Δικαιομένης συνέχισε να επιμένει και οι άρχοντες εξαγριώθηκαν.

Έφτιαξαν ένα ανθρώπινο τοίχος, τον αναμετέδιδαν παντού και ζήτησαν βοήθεια μέχρι και από άλλα βασιλεία.

Τότε ήρθαν άτομα με μηχανικά πουλιά που κρυβόντουσαν πίσω από τα σύννεφα και προκαλούσαν μέχρι βροχές και κεραυνούς για να αποτρέψουν την επιμονή του Δικαιομένη να ελευθερωθεί.

Οι άρχοντες έβαλαν μέχρι και τα παιδιά να κρατάνε το σχοινί με μίσος.

Όλοι χλεύαζαν και βασάνιζαν τον Δικαιομένη, τον μόλυναν, τον έφτυναν και πετούσαν τσιγάρα πάνω του.

Έκαναν τον κόσμο ένα ολόκληρο κλουβί για να τον φυλακίσουν και να μικρύνουν τον ορίζοντά του, να μαυρίσουν την καρδιά και την ψυχή του.

Πλέον, οι κακουχίες ήταν εμφανείς, μέχρι και τα φτερά του είχαν αλλάξει χρώμα, άσπρισαν, παρόλα αυτά συνέχισε να επιμένει και ας τον πίεζαν όλοι να μείνει κάτω.

Αν όμως αναλογιστούμε την ιστορία θα καταλάβουμε ότι ναι μεν ο Δικαιομένης δεν κατάφερε να πετάξει ωστόσο ένα ολόκληρο βασίλειο είχε μπει στη διαδικασία να ασχολείται μαζί του και να κρατάει με μένος το σχοινί του. Όμως και πάλι δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Η πίστη στον εαυτό μας και η θέληση  να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό.

Δεν πρέπει κανένας να βάζει κόφτη στα όνειρα κάποιου. Δυστυχώς, η κοινωνία μας αντί να βοηθήσει στην εκπλήρωση αυτών, μπορεί να γίνει και η ίδια ένα αδιαπέραστο τείχος.

Η ιστορία του Δικαιομένη διαδραματίζεται ακόμα, αν και ο ήρωάς μας δεν έχει πολύ χρόνο.

Σίγουρα δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο και ας μη μπορεί να είναι ίδια η πτήση πλέον.

Όμως και να μην τα καταφέρει, με την καρδιά και την φαντασία του έχει ήδη πραγματοποιήσει τα ονειρικά-ιπτάμενα ταξίδια του.

Σημείωση: Αυτή η ιστορία φαίνεται φανταστική, αλλά μπορεί να είναι και αληθινή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.