Να χαλάς χατίρια και να λες «όχι» στην εκμετάλλευση!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (12 Ψήφοι)

Να χαλάς χατίρια και να λες «όχι» στην εκμετάλλευση!

Χτυπάει το τηλέφωνο μετά από καιρό, κοιτάς τον αριθμό και είναι ένας από τους εξαφανισμένους.

Ναι μωρέ, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, συγγενείς και μη, που λειτουργούν σαν guest star στη σκηνή της ζωής σου.

Μα θα μου πεις, άνθρωποί σου και εξαφανισμένοι, δεν πάει. Και όμως πάει, και πολύ παραπέρα, ώσπου να καταλάβεις τι θέλουν από σένα.

Στην αρχή όλοι είναι ντυμένοι με ένα όμορφο κουστούμι, σου παρουσιάζονται τόσο στιλάτοι για να πάρουν κάτι από σένα. Κουστουμαρισμένος χαρακτήρας λέγεται.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, δεν είναι κακό για σένα. Το κουστουμάκι αυτό γρήγορα φθείρεται, σκίζεται, καθώς τίποτα δεν μένει όρθιο όταν το ράψιμο της ψυχής είναι με ψέματα και υπουλία.

Οι σχέσεις λοιπόν αυτές έχουν ένα γρήγορο πανομοιότυπο τέλος, είτε γιατί κατάλαβες, είτε γιατί πήραν ό,τι ήθελαν από εσένα κι έφυγαν.

Πληγώθηκες αλλά και γλίτωσες. Συνήθως αυτό γίνεται σε αρκετά σύντομο διάστημα.

Είναι και αυτοί όμως οι κομπάρσοι που χάνονται για λίγο και όταν θέλουν κάτι ξαναγυρνάνε. Κι αυτό είναι το χειρότερο, το αρκετά γελοίο.

Εκεί λοιπόν να χαλάς χατίρια και να λες και κάνα όχι. Εκεί θα δεις, θα μάθεις ανθρώπους, θα δεις χαρακτήρες να ξεσκεπάζονται, συμφέροντα να χτυπάνε στη σειρά σαν μουσικά όργανα.

Να χαλάς χατίρια, να γλυτώνεις τον εαυτό σου από την εκμετάλλευση.

Να χαλάς χατίρια σε οτιδήποτε σε αγχώνει, σε προβληματίζει, σε οτιδήποτε δεν κάνεις με την καρδιά σου.

Να χαλάς χατίρια, να μαθαίνεις ανθρώπους, να λες ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και να κρατάς τις ομορφιές της ψυχής σου μονάχα για εκεί που αξίζει.

Ειρήνη Πυλαρινού

Ονομάζομαι Ειρήνη Πυλαρινού και κατάγομαι από την Αθήνα. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία και την πυρογραφια. Είμαι απόφοιτη της Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μου αρέσει η πεζοπορία και τα extreme sports. Εύχομαι τα άρθρα μου να σας αρέσουν και να σας βοηθήσουν για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αυτό πιστεύω και εγώ ειρήνη μου. Γιατί μου έχει συμβεί. Όσο ήμουν καλή μαζί τους όλα καλά μετά όμως που δεν άντεχα άλλο να με εκμεταλλεύονται με κάνανε και τους έκανα πέρα. Καλύτερα να είμαι μόνη μου παρά έτσι. Καληνύχτα καλό ξημέρωμα.

Ελευθερια Νταλαγιανν
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.