«Είσαι υπέροχη αλλά με γνώρισες στην πιο ακατάλληλη στιγμή...»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (21 Ψήφοι)

«Είσαι υπέροχη αλλά με γνώρισες στην πιο ακατάλληλη στιγμή...»

Πόσες φορές άραγε άκουσες και εσύ, όπως και εγώ, αυτή τη ρημάδα φράση;

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα σε σχέσεις, δεν υπήρχε κάτι να με γεμίζει περισσότερο από το να προσφέρω! Ήθελα να μπορώ να δώσω στον άλλον ό,τι μπορείς να φανταστείς. Πέθαινα να δημιουργώ το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Και ίσως αυτό, κάποιες φορές, να είχε σαν αντίτιμο το δικό μου χαμόγελο.

Στον επίλογο πάντα ήμουν «η δοτική».

Όλοι είχαν κάτι να μου πουν για τη δοτικότητά μου. Άλλοι τη θεωρούσαν περίεργη. Άλλοι ίσως, με θεωρούσαν περίεργη. Άλλοι πίστευαν ότι τους κοροϊδεύω. Άλλοι πάλι, ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με εμένα.

Ήμουν η «πολύ καλή κοπέλα, αξίζεις κάτι καλύτερο». Η κοπέλα που «γιατί δεν βρίσκεις κάποιον να σου δίνει όσα εσύ;». Και σε μεγάλη συχνότητα, ήμουν η κοπέλα που «μακάρι να σε γνώριζα σε μία άλλη φάση της ζωής μου».

Αλήθεια, έσπασα πολλά βράδια το κεφάλι μου προσπαθώντας να καταλάβω εάν πράγματι τους γνώριζα σε μία λάθος στιγμή ή εάν όλη τους η ζωή ήταν μία κατ' επιλογήν λάθος στιγμή. Ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά από την αγωνία, την ψυχή μου να ουρλιάζει από πόνο και το μυαλό μου μόνιμα να αναρωτιέται «γιατί». Έριχνα τις ευθύνες στον εαυτό μου προσπαθώντας να καταλάβω.

Κατόπιν εορτής αγάπη μου και ύστερα από πολλά δάκρυα και αμέτρητα τσιγάρα, έχω να σου πω το εξής.

Κανένας μας δεν έχει μια ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο κάθε ένας κουβαλάει τα άγχη του, τις στεναχώριες του, τα λάθη του και τις πληγές του. Πληγές. Άλλες κλεισμένες καλά που είτε δεν φαίνονται καν είτε έχουν αφήσει ένα αμυδρό λευκό σημάδι. Άλλες εύθραυστες, έτοιμες να ανοίξουν σε μια λάθος κίνηση και άλλες πάλι που ίσως είναι ακόμα ανοιχτές. Όπως και να το κάνουμε, σε όποια ηλικιακή φάση και αν βρισκόμαστε, πάντα υπάρχει κάτι να απασχολεί το μυαλό μας.

Αλλά μάλλον κάτι μπλέξαμε στην πορεία. Η χρονική περίοδος που θα συναντήσουμε τον άνθρωπο που ίσως θα μπορούσε να είναι «ο άνθρωπός μας», δεν μπορεί να προγραμματιστεί βάσει κατάλληλης ή ακατάλληλης στιγμής. Η ουσία είναι, ο άνθρωπος απέναντί σου, να θέλει και να μπορεί να είναι «ο άνθρωπός σου» σε κάθε στιγμή! Σε όποια στιγμή! Δικαιολογίες για δουλειά, για πιεσμένα προγράμματα, για μπερδεμένες καταστάσεις, για bad timing και για ό,τι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σου, είναι ακριβώς αυτό που προανέφερα. Δικαιολογίες!

Σκέψου τον εαυτό σου. Υπήρξε ποτέ κάτι να σε εμποδίσει από το να διεκδικήσεις αυτό που θες, όταν πραγματικά το θες με την καρδιά σου;

Εμένα όχι! Η λέξη «εμπόδια» σε αυτόν τον τομέα έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιό μου. Όταν θέλω κάτι, κάποιον, θα φέρω τον κόσμο ανάποδα αλλά τίποτα δεν θα με σταματήσει!

Άρα μάτια μου, ό,τι γλυκιά δικαιολογία και αν ακούσεις, να ξέρεις πως είτε δεν σε θέλησαν τόσο δυνατά όσο εσύ εκείνους, είτε πρόκειται απλά για δειλούς.

Για αυτό να φεύγεις. Να πηγαίνεις σε αυτούς που καμία χρονική στιγμή δεν θα τους εμποδίσει από σένα. Να πηγαίνεις σε αυτούς που δεν φοβούνται να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο να νιώσει! Σε αυτούς που με κάθε βήμα τη φορά, θα ρίχνουν λίγο ακόμα τις άμυνές τους. Να πηγαίνεις σε αυτούς που σε αξίζουν!

Να φεύγεις.

Να φεύγεις για το καλό σου.

Να φεύγεις πριν τους μοιάσεις.

Άλλωστε, είσαι ξεχωριστή!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.