Η υπεράσπιση του εαυτού σου ξεκινάει μονάχα από σένα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (20 Ψήφοι)

Η υπεράσπιση του εαυτού σου ξεκινάει μονάχα από σένα

Σπατάλησα πολύ χρόνο για να δω τι θέλουν οι άλλοι, τώρα έχω χρόνο μόνο για ό,τι θέλω εγώ!

Έχω συναναστραφεί με πολλούς ενήλικες, με διάφορους χαρακτήρες, που είχαν άσχημη παιδική ηλικία, δεν το είχαν πει αλλά η συμπεριφορά τους το φώναζε.

Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να μην αφήνεις κανέναν να σε υποτιμάει. Ακόμα και η σιωπή είναι η δύναμή σου. 

Πρέπει να βρεις το θάρρος και να αποφασίσεις το πώς θέλεις να είσαι και το τι θέλεις να κάνεις. Ό,τι σε ενοχλεί, σε αγχώνει και σε θυμώνει πρέπει να  το διώξεις μακριά, πριν εισχωρήσει σαν κακιά αρρώστια μέσα σου και σου τρώει την ψυχή σιγά-σιγά.

Πάρε σήμερα την απόφαση να γίνεις το άτομο για το οποίο θα νιώθεις όμορφα. 

Μη συμβιβάζεσαι με ό,τι καταστρέφει τις αξίες σου. Τι εννοώ με αυτό; Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει η ασυνέπεια. Όταν δίνω τον λόγο μου, είμαι συνεπής. Όταν συναναστρέφομαι με ασυνεπείς, αμέσως απομακρύνομαι. Όταν απαρνιέσαι τις ίδιες σου αξίες, είσαι μια νεκρή ψυχή μέσα σε ένα ζωντανό σώμα. 

Τώρα όμως ξέρω τι χρειάζεται για να φροντίζω την ψυχή μου και δεν θα κάνω ποτέ ξανά συμβιβασμό. Εσύ; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να διαφυλάξεις τις αξίες σου; 

Χρησιμοποίησε τη λογική και τη διορατικότητά σου, όταν αποφασίζεις ποιον θα αγαπήσεις και θα εμπιστευτείς. 

Τα άτομα με τα οποία έχεις οποιοδήποτε είδος σχέσης, είτε πρόκειται για γάμο, είτε για φιλία, είτε για επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σου και τη ζωή σου γενικά. Αντιμετώπισε λοιπόν τους αρνητικούς ανθρώπους και μην αφήνεις στη ζωή σου άτομα που σε βλάπτουν, σε μειώνουν και σε κακομεταχειρίζονται.

Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν αποφασίζεις ποιον θα εμπιστευτείς. Και αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη σου και τον σεβασμό σου, απομάκρυνέ τον από τη ζωή σου. Για σκέψου λοιπόν, υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που πρέπει να τον βγάλεις από αυτήν;

Να πιστεύεις στη δημιουργικότητα σου. Ψάξε το τι υπάρχει βαθιά μέσα στον εαυτό σου. Να αφήνεις τις δημιουργικές ικανότητες σου να βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάνε αυτό που είσαι ικανός να κάνεις. 

Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου, βρες τους ανθρώπους γύρω σου. Απευθύνσου σε ένα φίλο σου ή σε κάποιον που σε εκτιμά. Όσοι οι άνθρωποι, τόσες και οι λύσεις. 

Μη μένεις κολλημένος σε καταστάσεις που δεν σου κάνουν καλό, είτε είναι δουλειές είτε σχέσεις. Άλλαξε δραστικά το πώς χειρίζεσαι τη ζωή σου, ώστε να γίνεις ευτυχισμένος. Από σήμερα κάνε μικρά βήματα, σε ό,τι σε στεναχωρεί.

Όταν νιώθεις άγχος, νεύρα και άσχημα συναισθήματα, μην ξεσπάς στο φαγητό. Έλα σε επαφή με τη φύση, βγες και περπάτα, περπάτα χωρίς να ξέρεις που πηγαίνεις.

Αγάπα τον εαυτό σου, αγάπα εσένα όπως και να είσαι. Αγαπώντας εσένα, εκπέμπεις αγάπη γύρω σου.

Ο χρόνος μετρούσε για σένα αντίστροφα. Πριν προσπαθούσες να ευχαριστήσεις τους άλλους, τώρα κυλάει όμορφα γιατί ευχαριστείς εσένα!

Ειρήνη Πυλαρινού

Ονομάζομαι Ειρήνη Πυλαρινού και κατάγομαι από την Αθήνα. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία και την πυρογραφια. Είμαι απόφοιτη της Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μου αρέσει η πεζοπορία και τα extreme sports. Εύχομαι τα άρθρα μου να σας αρέσουν και να σας βοηθήσουν για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Είναι πολύ σωστή η τοποθέτηση,το τηρώ τα τελευταία χρόνια, διότι αυτός είναι ο χαρακτήρας μου,δεν διαπραγματευομαι τις αξίες μου,σίγουρα μέσα μου νοιώθω καλά, όμως έχω πληρώσει το τίμημα, σε επαγγελματικό κ οικονομικό επίπεδο,γιατί δυστυχώς Στα Χρόνια μας η ανθρωποφαγία είναι σε έξαρση, κ αυτός που θα μείνει στον αφρό κ θα επιβιώσει είναι ο ανθρωποφάγος......!!!!!

Φώφη
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.