Αντέχεις να αγαπήσεις έναν λύκο;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (22 Ψήφοι)

Αντέχεις να αγαπήσεις έναν λύκο;

Λύκος. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του σκεφτόμαστε αυτόματα κάτι άγριο, απροσπέλαστο, τρομακτικό.

Ξεκινώντας από την παιδική μας ηλικία και τα παραμύθια που μας έλεγε ο παππούς, ο λύκος ήταν πάντα ο κακός. Αυτός που σε έκανε να τρομάξεις κατά την διάρκεια της διήγησης, αυτός που θα φοβόσουν ότι κρύβεται κάτω από το κρεβάτι σου ή μέσα στη ντουλάπα του δωματίου σου και σε κάθε περίπτωση εμφάνισης ή επίθεσής του δεν θα ήξερες πώς να τον αντιμετωπίσεις.

Προσωπικά το βρίσκω λίγο άδικο όλο αυτό για εκείνον. Εύκολα τα βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Είδε άραγε ποτέ κανείς την δική του οπτική μεριά; Προσπάθησε ποτέ κανείς μας να τον καταλάβει έστω λίγο;

Λύκος. Άγριο ζώο. Ανεξάρτητο. Αυταρχικό. Αμείλικτο. Λειτουργεί ενστικτωδώς. Είτε μοναχικό είτε σε αγέλη πάντα είναι ο αρχηγός, είτε όλων είτε του εαυτού του. Εντοπίζει το θήραμά του μόνο από τη μυρωδιά, αλλά μπορεί να ακούσει το κλάμα ενός άλλου λύκου από τρομακτική απόσταση την ώρα που εσύ δεν ακούς απολύτως τίποτα! Αρκετά ευαίσθητο για έναν λύκο, δεν νομίζεις;

Μεγαλώνοντας θα δεις και εσύ ότι θα γνωρίσεις πολλούς «λύκους». Κυρίως μοναχικοί τύποι. Αποφασιστικοί. Αδίστακτοι ίσως. Εξωφρενικά έξυπνοι και πολλές φορές πονηροί. Κύριοι του εαυτού τους. Σκληρόπετσοι, έτοιμοι να σε κατασπαράξουν αν τολμήσεις να επιτεθείς. Είτε στους ίδιους είτε στην αγέλη τους. Ο φόβος δεν θα τους σταματήσει ποτέ αν σε βρουν αντιμέτωπο.

Σίγουρα θα τους αναγνωρίσεις. Δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους. Δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία τους, ούτε και να καταλάβεις την συμπεριφορά τους. Θα σαγηνευτείς από την καθαρή ομορφιά τους, την αμέριστη αυτοπεποίθησή τους και την επιβλητικότητα του χαρακτήρα τους. Σιγά σιγά θα γίνεις το «θύμα» χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα τους δώσεις από μόνος σου τον ρόλο του αρχηγού και θα περιμένεις πάντα από εκείνους να ακούσεις την όποια απόφαση. Ίσως να σε συμπεριλάβουν στην αγέλη τους, σε αυτούς που είναι υπό την προστασία τους, αλλά πίστεψέ με μπορεί και να μην το μάθεις ποτέ. Δεν είναι στο στυλ τους να εκδηλώνονται. Είναι σαν να χαλούν ό,τι με κόπο έφτιαξαν.

Μου αρέσουν οι λύκοι. Πάντα προσπαθώ να δω πίσω από το περίβλημά τους. Πίσω από το αυστηρό προσωπείο τους. Ξέρεις, στην τελική, κάτι τους έκανε και τους έπεισε να λειτουργούν έτσι. Προστατεύουν τον εαυτό τους νομίζω, δεν είναι τόσο κακοί. Αντίθετα θα έλεγα.

Το να αγγίξεις την καρδιά ενός «λύκου», είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαντάζεσαι. Δεν έχουν μάθει να ζουν έτσι. Θα σε απομακρύνουν πριν προλάβεις να έρθεις κοντά. Ίσως όντως να υπάρχει κάτι που μπορεί να τρομάξει έναν «λύκο» και αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη σου για αυτόν. Δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους συναισθήματα και μην ξεχνάς, έχουν πασχίσει πολύ για να χτίσουν την εικόνα που έχεις για αυτούς. Δεν θα ρίσκαραν να την γκρεμίσουν έτσι. Ούτε καν να την ραγίσουν.

Να σου πω όμως κάτι; Είναι πολύ ξεχωριστό να αγαπάς έναν «λύκο». Σίγουρα το συναίσθημα σου έχει δοκιμαστεί πολλές φορές για να καταλήξει εκεί. Και όταν αυτό συμβεί, θα είναι ο ορισμός της ανιδιοτέλειας. Έχεις ανάγκη να προσφέρεις στον «λύκο» γιατί έτσι νιώθεις, γιατί από αυτό γεμίζεις, χωρίς να περιμένεις να σου προσφέρει τα ίδια πίσω. Χωρίς να περιμένεις τίποτα πίσω, βασικά! Άλλωστε εσύ επέλεξες αυτό το είδος. Είδες, τρόμαξες και έμεινες. Και αυτό από μόνο του απαιτεί δύναμη, αντοχή και ανοχή. Θα χρησιμοποιηθούν πολλά μέσα για την απομάκρυνσή σου για να καταφέρεις να τα προσπεράσεις και να μείνεις.

Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να σου πω -και να μην το ξεχάσεις ποτέ- είναι το εξής. Όσο σκληροί και αν σου φαίνονται, όσο και αν αναρωτιέσαι αν αυτό το πλάσμα διαθέτει καρδιά, θα πρέπει να θυμάσαι κάτι. Και οι λύκοι νιώθουν. Και οι λύκοι πονούν. Και το ουρλιαχτό τους είναι κάτι που σε διαπερνάει μέχρι το κόκκαλο.

Ξέρεις πότε ουρλιάζουν οι λύκοι;

Όταν αντιληφθούν την απουσία κάποιου μέλους από την αγέλη τους. Τότε πονούν! Κράτα το.

Και αν τελικά αποφασίσεις να προσπαθήσεις να μπεις στην αγέλη τους, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να σου επιβληθεί να τους αγαπάς αθόρυβα, από μακριά. Είναι τόσο απρόβλεπτα πλάσματα.

Για το τέλος, καλή τύχη! Θα τη χρειαστείς!

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί οι «λύκοι» αξίζουν την αγάπη σου!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.