Φόβος... Ο χειρότερός σου εχθρός!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Φόβος... Ο χειρότερός σου εχθρός!

Άτιμο συναίσθημα φίλε μου.

Ο πιο κακός σύμβουλός σου. Ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας της ζωής σου. Η αιτία στις περισσότερες αποτυχίες σου.

Έλα, πάμε αρκετά χρόνια πίσω.

Θυμήσου τον εαυτό σου, όντας μικρό παιδί, κουκουλωμένο κάτω από τα σκεπάσματα. Τότε που το πορτατίφ σου, σε συνδυασμό με την ζακέτα που είχες κρεμάσει στην πόρτα, δημιουργούσε αυτήν την καταραμένη σκιά. Πόσα παιχνίδια έπαιζε το μυαλό σου εκείνες τις στιγμές; Πόσες τρομακτικές μορφές επέτρεψες στον φόβο σου να δώσει σε μια απλή σκιά από την ζακέτα;

Προχωρά λίγο πιο μετά. Που λίγο μεγάλωσες και λίγο δεν ήθελες να δείξεις πόσο φοβάσαι. Θυμάσαι τότε, που έσπασες άθελά σου, το αγαπημένο βάζο της μαμάς κι ο φόβος σε έκανε να πιστέψεις πως θα σε κρεμάσει ανάποδα από το φωτιστικό; Προφανώς και δεν το έκανε ποτέ.

Και αργότερα, όταν φοβήθηκες να κάνεις κοπάνα μην σε πιάσουν και σε αποβάλλουν μια για πάντα; Ευτυχώς το θάρρος της ηλικίας σου σε ώθησε να το κάνεις με όποιο κόστος.

Ύστερα μεγάλωσες. Κι όσο μεγαλώνουμε το θάρρος υστερεί. Και πάλι φοβήθηκες μην χάσεις την δουλειά σου και δεν είπες ποτέ όσα σκέφτηκες στο αφεντικό σου, προτιμώντας να ανεχτείς την υποτιμητική του συμπεριφορά.

Ούτε στον κολλητό σου είπες αυτό που σε ενόχλησε γιατί φοβήθηκες την αντίδρασή του και είναι κρίμα να χαλάσει η φιλία σας.

Και πιο μετά που ήρθε και εκείνη η κοπέλα που σε τρόμαζε η ένταση της αγάπης της, αλλά προτίμησες να το αφήσεις τελικά γιατί σίγουρα δεν είσαι εσύ για τέτοια και αν αφεθείς θα σε πληγώσει στο τέλος ή θα την πληγώσεις εσύ και άστο καλύτερα μωρέ.

Και τελικά σε ρωτάω ευθέως.

Πόσα διαφορετικά θα έκανες στην ζωή σου αν δεν φοβόσουν;

Η ένταση του φόβου είναι καθαρά δημιούργημα της φαντασίας μας. Εμείς του δίνουμε πνοή, διάσταση και εμείς συνεχίζουμε να τον κρατάμε ζωντανό. Κρατάμε ζωντανό ένα συναίσθημα που μας σκοτώνει. Τόσο δειλοί αποδειχθήκαμε.

Δες το όμως λίγο αλλιώς. Φέρε ένα παράδειγμα στο μυαλό σου. Κάτι που σε τρόμαξε πάρα πολύ η σκέψη του, είτε το παραδέχτηκες στον εαυτό σου είτε όχι. Κάτι που όμως τελικά ή βρήκες το θάρρος ή αναγκάστηκες να το κάνεις. Ήταν τόσο τρομακτικό τη στιγμή που το αντιμετώπισες, όσο όταν το σκεφτόσουν; Δεν νομίζω. Η σκέψη μας καθορίζει την έκτασή του. Η αλήθεια είναι πάντα λίγο πιο απλή από ότι την φανταζόμαστε.

Οπότε κάνε μου μία χάρη, θα προσπαθήσω και εγώ. Από δω και στο εξής, σταμάτα να στερείς από τον εαυτό σου εμπειρίες, που όμοιές τους δεν ξέρεις αν θα ξαναβρείς. Διώξε το φόβο σου και μάζεψε όσο θάρρος χρειάζεται για να κάνεις την επόμενη κίνησή σου.

Μην τον αφήσεις να σε επηρεάσει.

Είσαι πολύ πιο δυνατός από κείνον!

Οπότε την επόμενη φορά, κοίτα τον στα μάτια! Αντιμετώπισέ τον στα ίσια. Δείξ' του ποιος είσαι και τι αξίζεις. Άλλωστε ο χειρότερος φόβος του φόβου σου, είναι μη και δεν σε τρομάζει! Δείξε του όλα όσα μπορείς να καταφέρεις. Πάρε το ρίσκο.

Βγες μπροστά και δείξ' του ότι τον κέρδισες. Σίγουρα κάτι καλό θα πάρεις από αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.