Σταμάτα να φοβάσαι!

3.4 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.40 (15 Ψήφοι)

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να κάνεις κάτι καινούργιο.

Φόβος ότι αν εκφράσεις τα συναισθήματά σου το πρόσωπο που αγαπάς θα σε απορρίψει, φόβος του ότι αν προσπαθήσεις να δώσεις ξανά Πανελλήνιες δε θα καταφέρεις να εισαχθείς στη σχολή που θέλεις. Φόβος ότι δεν είσαι επαρκής και δε θα σε προσλάβουν στη νέα δουλειά, φόβος ότι θα κάνεις μία εξέταση και θα διαγνωστείς με σοβαρή ασθένεια, φόβος ότι δε θα τα καταφέρεις πουθενά.

Ένας φόβος διαρκής, ένας φόβος ο οποίος δε σταματάει ποτέ. Ένας φόβος που μας ερημώνει, αφήνει τον εαυτό μας γυμνό από την αυτοεκτίμηση, μας στερεί ευκαιρίες από τη ζωή. Επειδή φοβόμαστε δε ρισκάρουμε, επειδή φοβόμαστε δε διεκδικούμε αυτό που αγαπάμε και το αφήνουμε να φύγει μακριά από εμάς. Φοβόμαστε να ακολουθήσουμε το όνειρό μας, επειδή ακούμε τις φωνές εκείνες που μας ψιθυρίζουν ‘’δε θα τα καταφέρεις’’. Και αφήνουμε τα όνειρά μας εγκαταλελειμμένα, έρημα, αφήνουμε τα ταλέντα και τις ικανότητές μας ανεκμετάλλευτες, φοβόμαστε να ρισκάρουμε. Και έτσι, δε βιώνουμε και την προοπτική του ότι όλα μπορούν να πάνε καλά!

Πάρε μία βαθιά ανάσα και ρίσκαρε! Στείλε το βιβλίο σου στον εκδοτικό οίκο, το βιογραφικό σου σε εκείνη τη δουλειά, ακόμα και αν πιστεύεις πως δεν πρόκειται να σε προσέξουν ποτέ. Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, και αν μία στο εκατομμύριο σε προσέξουν; Αν τελικά, το βιβλίο σου εκδοθεί και δεις το όνειρό σου να πραγματοποιείται;

Πάρε μία βαθιά ανάσα και βούτα στα βαθιά. Όσο δύσκολα και αν είναι στην αρχή, στο τέλος θα δεις πως όλα θα πάνε καλά, πως υπάρχει μία θετική εξέλιξη κρυμμένη εκεί που δεν το περιμένεις.

Ρίσκαρε και τόλμησε! Στη ζωή δεν κερδίζουν μόνο αυτοί που έχουν μεγάλα όνειρα, αλλά και αυτοί που διαπραγματεύονται. Ακόμα και αν αποτύχεις, θα ξέρεις πως το προσπάθησες. Ρίσκαρε και σταμάτα να φοβάσαι!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.