Η εξέλιξη είναι ξεκαθάρισμα

4.2307692307692 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.23 (13 Ψήφοι)

Η εξέλιξη είναι ξεκαθάρισμα

Ένα ενδιαφέρον πράγμα είναι να εντοπίζεις την εξέλιξη του εαυτού σου μέσα από μικρές ή μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα, παλιά μπορεί να αντιδρούσες για ορισμένα φαγητά, που τώρα είναι από τα αγαπημένα σου. Παλιά μπορεί να μην ήθελες να κοιμηθείς καθόλου, αν γινόταν, αλλά τώρα απολαμβάνεις αυτό το πρωινό που μπορείς να αγκαλιάσεις το μαξιλάρι σου και να κουρνιάσεις μέσα στην οικειότητα της ζέστης που παρήγαγε το ίδιο σου το σώμα.

Θυμάσαι όταν έπρεπε να είσαι πάντα με κάποιον φίλο σου γιατί ήταν καλύτερα να βαριέσαι με παρέα παρά μόνος σου; Πες την αλήθεια, τώρα αρνείσαι προτάσεις για να περάσεις χρόνο με εσένα. Μπορεί να θυμάσαι πόσο σημαντικό ήταν κάποτε για τους περισσότερους να έχουν μια ολόκληρη ομάδα για παρέα και πόσο ωραία ήταν αυτή η οχλαγωγία. Μπορείς να μετρήσεις τώρα πόσοι άνθρωποι είναι αυτοί που προτιμάς να επενδύεις το χρόνο σου; Πόσοι άνθρωποι είναι αυτοί που σε γεμίζουν και αποτελούν εξαίρεση, ώστε να αξίζουν να ανταλλάξεις εκείνη τη βραδιά που θα καθόσουν στην προσωπική σου ηρεμία ή ακόμα και να είναι προτιμότεροι από αυτήν; 

Η εξέλιξη είναι ωραίο πράγμα όταν επιτυγχάνει την ξεκαθάριση, και αυτός κατά τη γνώμη μου είναι και ο σκοπός της. Ξεκαθαρίζει το υγιές από το τοξικό, την συναισθηματική σπατάλη από την συναισθηματική επένδυση, την ερωτική περιπέτεια από τον αληθινό έρωτα και την αληθινή αγάπη, τη μοναξιά από την επίτευξη της υγιούς σχέσης με τον εαυτό μας, την εξάρτηση από το δέσιμο, τον εγωισμό από την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση από την αλαζονεία, τη θυματοποίηση από τη συγχώρεση και το να βάζεις όρια από την εκδίκηση.

Η εξέλιξη - πρόοδος είναι δύσκολη και μπορεί να μην μπορεί να επιτευχθεί σε όλους τους τομείς από όλους τους ανθρώπους και σε όλους την ίδια στιγμή, όμως είναι ένας στόχος που πρέπει να βάζεις παράλληλα με όλους τους άλλους που έχεις γεμίσει τη λίστα σου. Θα σε βοηθήσει, θα σε προφυλάξει, θα διαιωνίσει αυτά που έχουν σημασία για σένα.

Θα χρειαστεί μελέτη, όχι απλό διάβασμα, συλλογισμός και όχι βιαστικές σκέψεις, ερμηνεία και προσπάθεια για να κατανοήσεις τους όρους της εξέλιξης καθώς και παρατήρηση της ζωής σου και όσα σου διδάσκουν αναπόφευκτα αυτά που βιώνεις. Θα χρειαστεί να περιμένεις απόδειξη της εξέλιξής σου πριν θεωρήσεις ότι την πέτυχες αλλά όλο αυτό το ταξίδι και τελικά ο προορισμός, θα σε ανταμείψει. 

Ο Θεός έστειλε πολλούς ανθρώπους στη γη, που θα πιάσουν το χέρι σου και θα σε βοηθήσουν να περάσεις από τα ποταμάκια της παραπλάνησης και της απογοήτευσης, τόσο πνευματικά όσο και πρακτικά. Μας προίκισε με τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε αγνά και ισχυρά συναισθήματα για να φορτίζουν τις μπαταρίες μας και να μας ωθούν αλλά και Νου για να αξιολογούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Η εξέλιξή σου, η πρόοδός σου μπορεί να επιτευχθεί περισσότερο, λιγότερο ή και απόλυτα. Μην συγκριθείς με κανέναν άλλον αλλά να σιγουρευτείς ότι προσπαθείς να είσαι η δική σου καλύτερη εκδοχή. 

Να θυμάσαι πως δεν έχουν μόνο τα μάτια σου τη δυνατότητα να βλέπουν, δεν έχουν μόνο τα πνευμόνια σου ανάγκη να αναπνέουν, δεν έχει μόνο το στομάχι σου ανάγκη από τροφή αλλά και το πνεύμα σου.

«Μην βολευτείς καμιά στιγμή με το ποιος είσαι γιατί μπορεί να χάσεις την ευκαιρία να γίνεις αυτός που θες να είσαι» -John Bon Jovi.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.