Οι συνέπειες του φόβου

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Οι συνέπειες του φόβου

Φόβος και τόλμη είναι δύο έννοιες που καταστρατηγούν τη ζωή μας και μας κάνουν να βαδίζουμε ανάλογα. Αντί για το φόβο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης τη λέξη διστακτικότητα ή προβληματισμός για κάτι που ενέχει δυσκολίες.

Το ίδιο πράγμα άλλος το βλέπει με τον φόβο και άλλος με αισιοδοξία. Το θέμα είναι να μην απογοητευόμαστε εκ των προτέρων για κάτι δημιουργικό που θα μάς καταξιώσει και θα μάς γεμίσει αυτοπεποίθηση. "Ο τολμών νικά" λέει μια σοφή κουβέντα που αποδεικνύει στην πορεία την αλήθεια της.

Ο φόβος είναι μια αντίδραση που γεννιέται μέσα μας και μας παραλύει κυρίως ψυχικά. Με τον φόβο χάνουμε και την πίστη στον εαυτό μας και κολλάμε στις λεπτομέρειες. Τα πάντα αναστέλλονται και αδρανοποιούνται μέσα στο κλίμα του φόβου.

Το αντίθετο του φόβου είναι η τόλμη που μας δίνει το κουράγιο να προχωρήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Το ρίσκο, με την καλή έννοια, είναι μια ενέργεια που δικαιώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει ώστε ευοδωθούν οι προσπάθειές τους.

Πολλά μεγάλα έργα έγιναν από ανθρώπους που ρίσκαραν με βάση πάντα τις γνώσεις τους και την πολύ προσεγμένη δουλειά. Η θεμελίωση της εξέλιξης σε πολλούς τομείς ανάπτυξης κατοχυρώθηκε με πρώτη προτεραιότητα την τόλμη και την όρεξη για δουλειά.

Ένας άνθρωπος που θέλει να προοδεύσει και έχει κάποιες δυνατότητες καλό είναι να τολμά. Η τόλμη και η εργασία μάς οδηγεί τις πιο πολλές φορές στην επιτυχία που επιθυμούμε και η οποία θα μας ικανοποιήσει και θα μας κάνει χαρούμενους.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
Tags:

Please publish modules in offcanvas position.