Οι «σωτήρες» που μας οδηγούν στην καταστροφή…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

slavery_998889Τα τελευταία χρόνια και τώρα περισσότερο, η χώρα μας αντιμετωπίζει την πιο άγρια καπιταλιστική επίθεση, από την σύστασή της. Η αποσταθεροποίηση έχει ξεκινήσει πολύ γρηγορότερα, όμως η υλοποίησή της άρχισε από τις προηγούμενες εκλογές και την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ουσιαστικά, στη διαμορφούμενη δυσμενή κατάσταση για τον τόπο μας και το λαό είναι συνυπεύθυνα και τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά στα δύσκολα ανέλαβε να βγάλει «τα κάστανα απ' τη φωτιά» το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφού έχει δεδομένη την υποστήριξη των Μ.Μ.Ε. και της πλειοψηφίας των συνδικάτων. Παρά τη λυσσώδη αντιπολίτευση που είχαν εξαπολύσει ο μετριοπαθής κατά τα άλλα Παπανδρέου και η παρέα του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ήρθε για να διορθώσει τα πράγματα και να αλλάξει την πορεία πλεύσης, αλλά για να επισπεύσει τις προαποφασισμένες αλλαγές! Τα δύο κόμματα έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Αυτή τη φορά, άλλωστε, δεν διαφώνησαν ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, αφού ακούσαμε και τον ομογάλακτο αρχηγό της Ν.Δ., να παροτρύνει επανειλημμένως τον Παπανδρέου για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επιβολή των μέτρων!

Οι συμπαραστάτες της κυβέρνησης είναι πολλοί, εντός και εκτός συνόρων. Απ' τη μία παρατηρούμε τα «αθέλητα» ή τάχα από «άγνοια» λάθη, που γίνονται κατ’ εξακολούθηση -χάρη στα οποία τα spreads ανεβαίνουν κατακόρυφα- και από την άλλη τις συντονισμένες προσπάθειες από τον ντόπιο και τον ξένο παράγοντα, από τους ντόπιους και τους ξένους κονδυλοφόρους, ώστε όλες αυτές οι «φιλότιμες» προσπάθειες να πέφτουν στα μαλακά και παράλληλα να παραπληροφορείται ο κόσμος -με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Όλα πλέον συναινούν στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., δηλαδή σε πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά μέτρα και στο όλο και μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας, μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Μόλις τώρα άρχισαν να ψελλίζουν, ξαφνικά, ότι η μη ανάπτυξη φέρνει ύφεση. Μπορεί ποτέ τέτοια καλοπληρωμένα οικονομικά επιτελεία να μην το ήξεραν; Το βλέπαμε εμείς οι «αδαείς» και δεν το έβλεπε κάποιος είτε εδώ στην κυβέρνηση, είτε στην Ε.Ε.; Πραγματικά είναι για γέλια η όλη ιστορία!

Αυτά βέβαια που συμβαίνουν στους Έλληνες είναι απλά ο προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αλλά και όλους τους λαούς της γης. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το πειραματόζωο και θα αποτελέσει το (κακό) παράδειγμα για την Ευρώπη. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει οι Ευρωπαίοι –πράγμα φυσικό, αν λάβεις υπ’ όψη σου την Γκεμπελίστικη προπαγάνδα που ασκείται σ’ όλα τα επίπεδα-, πολλοί από τους οποίους έχουν φτάσει στο σημείο να αναθεματίζουν τους Έλληνες και να εύχονται να πάθουν ακόμα περισσότερα, χωρίς να υποψιάζονται ότι στο μέλλον μπορεί να έρθει η σειρά τους.

Ποιός ο λόγος όμως, που επιλέχθηκε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο του «μαύρου προβάτου»; Πολύ απλά γιατί εδώ έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ευδοκιμήσουν τέτοια σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων έχει αρχίσει από την εποχή του Σημίτη, αλλά και νωρίτερα, με την «άλωση» των συνδικάτων και την αδρανοποίηση των Μ.Μ.Ε., αφού έχουν καταντήσει απόλυτα εξαρτημένα, φερέφωνα της εξουσίας και γνήσιοι εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου.

Και το σημαντικότερο είναι ότι στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί ένα σχεδόν ομοιογενές εκλογικό σώμα, αφού αν εξαιρέσεις ένα ποσοστό περίπου 10% που ψηφίζει αριστερά, το υπόλοιπο 90%, άσχετα με το τι πιστεύει, δίνει στήριξη στις επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία συνεπικουρούνται και από το Λ.Α.Ο.Σ του Καρατζαφέρη. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αλληλοασπασμούς μεταξύ «ακροδεξιών» και «σοσια-ληστών»... Ποιός αλήθεια το φανταζόταν;

Όσα, όμως, επεξεργάζονται και δρομολογούν οι μειοψηφίες της ελίτ του πλούτου και της εξουσίας, υπάρχει πάντα ο τρόπος να μην υλοποιηθούν, φτάνει πρώτα να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα την κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε και να αντιδράσουν. Η αλήθεια είναι μία: Δυστυχώς, χωρίς αγώνα δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την γενικευμένη αδικία που απλώνεται σιγά-σιγά στη χώρα μας…

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.