Ιωάννα Παππά: «Η φράση “Μαζί τα φάγαμε” δεν μπορεί να λειτουργεί πια ως συγχωροχάρτι προς κάθε κατεύθυνση»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ιωάννα Παππά

Την άποψη ότι στις εκλογές χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τη διαμόρφωση «μιας καινούριας πραγματικότητας» για τη χώρα μας και πως η ελληνική κοινωνία έδειξε ανέτοιμη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ιωάννα Παππά

«Τον Μάιο και τον Ιούνιο, λόγω εκλογών, μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε πολιτικά με το θέμα του απεγκλωβισμού από νοσηρές συνθήκες, καθώς με την ψήφο μας είχαμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια καινούρια πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Το ερώτημα, βέβαια, του επαναπροσδιορισμού μας παραμένει: Τι μας αντιπροσωπεύει σε επίπεδο πολιτικής; Τι Βουλή θέλουμε να έχουμε; Τι αποζητούμε ως έθνος για το παρόν και το μέλλον μας; Πρέπει, λοιπόν, να «θυσιάσουμε» μια κακώς εννοούμενη ασφάλεια, έναν τρόπο ζωής που δεν αντιστοιχούσε στις πραγματικές μας ανάγκες. Αισθάνομαι ότι υπάρχει έντονη ανάγκη μετατόπισης του καθενός μας από έναν σαθρό άξονα. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, οικοδομήθηκε ένας κόσμος ξένος προς τις ρίζες μας, την ελληνικότητά μας. Πλέον πρέπει να καθορίσουμε ποιοι είμαστε, σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε, και να επαναπροσδιοριστούμε για να μπορέσουμε να το υπερασπίσουμε», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός στην εφημερίδα «το Ποντίκι».

Παράλληλα, τόνισε πως έχει φθάσει πλέον η ώρα της αυτοκριτικής για όλους μας, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στο περίφημο πια «Μαζί τα φάγαμε», λέγοντας: «Έχει τελειώσει η περίοδος της ανεμελιάς, που είναι και χαρακτηριστικό της εφηβείας. Τώρα ήρθε μάλλον η ώρα της ενηλικίωσης. Τα τελευταία χρόνια, η «αθωότητα» είχε γίνει συνώνυμο της άγνοιας, της αδιαφορίας και της αφέλειας για αρκετούς συμπολίτες μας. Ο καθένας ας κάνει τώρα την αυτοκριτική του και ας προχωρήσει ανάλογα. Κι όσον αφορά το “Μαζί τα φάγαμε”, ε, αυτή η φράση δεν μπορεί να λειτουργεί πια ως συγχωροχάρτι προς κάθε κατεύθυνση».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.