Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Κάποτε οι αθλητές ήταν προσκολλημένοι στο σπορ με το οποίο γίνονταν γνωστοί και ελάχιστοι μπορούσαν να ξεχωρίσουν σε περισσότερα από ένα. Οι καιροί όμως αλλάζουν, οι παίκτες γίνονται πιο δυνατοί και η τεχνολογία είναι πλέον τόσο σημαντική στον αθλητισμό, που πολλά σπορ μπλέκονται το ένα με το άλλο. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές, ήταν σπάνιο το φαινόμενο να έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης με άλλα αθλήματα, ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι το ίδιο συμβαίνει και σήμερα!

Ακόμα κι αν μιλάμε βέβαια για αθλήματα που δεν έχουν τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού όπως γνωρίζαμε παλιά… Για παράδειγμα, τα eSports! Πριν από μερικά χρόνια ελάχιστοι τα γνώριζαν, αλλά έχουν γίνει σημείο αναφοράς για πλειάδα αθλητών που προσπαθούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους κάπου ή που θέλουν να αναδείξουν τις ικανότητές τους σε αυτά. Τα eSports έχουν γιγαντωθεί τόσο πολύ που πλέον έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, τη δική τους αγορά και τους δικούς τους χώρους, καθώς προελαύνουν και μέσα στον παραδοσιακό αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια βίντεο έχουν ξεφύγει από τους υπολογιστές και τις γνώριμες κονσόλες, για να μεταφερθούν στις αρένες! Τα eSports έχουν μετατραπεί σε μία εξαιρετικά δημοφιλή βιομηχανία η οποία κρύβει τεράστιες θετικές εκπλήξεις για τις ομάδες και τους παίκτες που ξεχωρίζουν σε αυτά. Υπάρχουν αθλητές που πλέον απολαμβάνουν από το κοινό μεγαλύτερη εκτίμηση ακόμη κι από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές, καθώς η απόσταση μεταξύ των eSports και του παραδοσιακού αθλητισμού ψαλιδίζεται.

Την ίδια στιγμή τα eSports γίνονται τόσο δημοφιλή που ακόμη και διάσημοι ποδοσφαιριστές δοκιμάζουν τις ικανότητές τους (και την τύχη τους) όταν κρατούν το πληκτρολόγιο στα χέρια τους. Ένας από αυτούς είναι ο Νεϊμάρ Ζούνιορ, καθώς το μεγαλύτερο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί έναν από τους φανατικότερους παίκτες του Counter Strike.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγαπάει μάλιστα τόσο πολύ το παιχνίδι, που ήδη από καιρό στέκεται στο πλευρό ενός άλλου διάσημου αθλητή, αυτή τη φορά των παιχνιδιών με τράπουλα: του συμπατριώτη του, Αντρέ Ακάρι. Ο τελευταίος πριν από λίγο καιρό έγινε ο ιδιοκτήτης της FURIA, μίας από τις πιο σημαντικές ομάδες στα eSports, με τεράστιο αριθμό θαυμαστών τόσο στη Βραζιλία, όσο και στο εξωτερικό. Ο Ακάρι και η FURIA μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με την PokerStars, σε μία εξαιρετική συμφωνία που αποδεικνύει ότι διαφορετικοί τομείς της αθλητικής βιομηχανίας μπορούν να συνδυαστούν και να συνεργαστούν.

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Στο πρώτο μεγάλο event μετά τη συμφωνία μάλιστα, ο Νεϊμάρ και ο Ακάρι έπιασαν τα πληκτρολόγια και διαγωνίστηκαν με αντίπαλο την ομάδα του Γάλλου streamer, Κορεντίν «Γκοτάγκα», σε έναν αγώνα Counter Strike. Η… σύμπραξη της Βραζιλίας με την προσθήκη των παικτών της FURIA, Αντρέ «arT», Ενρίκε «HEN1» και Γιούρι «yuurih» ήταν ανταγωνιστική, όμως όχι αρκετά δυνατή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους της. Οι Γάλλοι με την προσθήκη του επίσης streamer, Ντόιγκμπι και των παικτών της εξίσου διάσημης ομάδας Vitality, Ματιού «ZywOo», Νταν «apex» και Ρίτσαρντ «shox», αναδείχθηκε νικήτρια.

Ο Νεϊμάρ ξεχώρισε στον πρώτο χάρτη, όπου είχε τις περισσότερες επιτυχίες και βοήθησε τους συμπατριώτες του να επικρατήσουν, αφού πρώτα έβγαλε νοκ άουτ στο παιχνίδι τον Ματιού «ZywOo» που θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή! Παρ’ όλα αυτά, η βραζιλιάνικη ομάδα τελικά ηττήθηκε και στους δύο χάρτες, αλλά τον αγώνα παρακολούθησαν live εκατοντάδες χιλιάδες θεατών από το σπίτι τους.

Αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία των eSports: παρότι ένας θεατής είναι αδύνατον να γίνει μέρος του παιχνιδιού, η παρακολούθησή του είναι εύκολα προσβάσιμη και η εξέλιξή του κατανοητή. Πλατφόρμες όπως το Twitch ή το Youtube έχουν εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα eSports, αφού κάποιος μπορεί να δει από την άνεση του σπιτιού του οποιαδήποτε αναμέτρηση επιθυμεί, από γνωστούς ή άγνωστους παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως παρότι ο Νεϊμάρ δεν είναι επαγγελματίας παίκτης των eSports, έχει το δικό του κανάλι στο Twitch και χιλιάδες ακολούθους. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πολύ συχνά κάνει live μεταδόσεις των παιχνιδιών στα οποία συμμετέχει, ειδικά τον τελευταίο μήνα στον οποίο ο ελεύθερος χρόνος του είναι πολύς έπειτα από έναν τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.