«Προάγγελος… νέων διοδίων!»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

«Προάγγελος… νέων διοδίων!»

Βεβαίως και δεν θα πληρώσουμε!

Δια χειρός Αλιθέρση (Αναγνώστης)

«Συντήρηση και λειτουργία» της Εγνατίας οδού από το Καλοχώρι Θεσ/νίκης  μέχρι τους Κήπους Έβρου γράφει η πινακίδα, που έστησε η ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ, για να προαναγγείλει ουσιαστικά τα διόδια που θα πληρώνουν οι οδηγοί, που θα διέρχονται από  τον συγκεκριμένο δρόμο. Επιμελώς δεν αναφέρουν τη λέξη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Ως γνωστόν για όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, σύμφωνα με τους αρχικούς τους υπολογισμούς, θα κατασκευαστούν  13 σταθμοί διοδίων!!! Δηλαδή όποιος διασχίσει την Εγνατία οδό με επιστροφή  θα πληρώσει 26 φορές διόδια!!!

Μιλάμε για ένα δρόμο που πλήρωσε, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, εξ ολοκλήρου  ο Ελληνικός Λαός!   Αυτό δεν έχει προηγούμενο! Να πληρώνεις σε ιδιώτες, για να περνάς από έναν δικό σου δρόμο! Είναι σαφές ότι το αίτημα παραμένει και η απαίτηση γίνεται πιο έντονη: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ,  του ΛΑΟΣ  και οι παραφυάδες τους,   που άκουσον-άκουσον,  παραχώρησαν τους δρόμους μας σε πέντε εταιρίες, έχουν συναίσθηση για το μέγεθος της ευθύνης τους; Έχουν υπ’ όψιν την υποδοχή που θα τους επιφυλαχθεί από τους ψηφοφόρους τους;  Τί είναι οι ελληνικοί δρόμοι, αλλά και υπόλοιπη  κρατική περιουσία που εκποιούν,  βιλαέτια τους; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Ξεχείλισε η υποκρισία μερικών βουλευτών των παραπάνω κομμάτων προχθές στη Βουλή. Έπνεαν μένεα κατά του κινήματος  «Δεν πληρώνω». Έδωσαν για μία ακόμη φορά εξετάσεις στα αφεντικά τους, διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα είναι ο καλύτερος!

Όσο για τα ερώτημα (;) που κάποιοι από αυτούς έθεσαν τι θα γίνει άμα δεν πληρώσουμε, αυτό να το απευθύνουν στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ΔΙΟΔΙΑΡΧΕΣ!

Οι πρώτοι δημιουργούν το νομοθετικό πλαίσιο και οι δεύτεροι, πατώντας εκεί πάνω, μας ξεζουμίζουν.

Όσο γι’ αυτούς που υποκριτικά έθεσαν το ερώτημα στη Βουλή, να τους πούμε ότι το κύριο βάρος των φορολογικών βαρών το σηκώνουμε όλοι οι υπόλοιποι πλην των αφεντικών τους. Ο άνεργος αλλά και αυτός με τα 500 ευρώ το μήνα πληρώνουν  23% ΦΠΑ, όσο ο Μπόμπολας και οι όμοιοί  του! Πληρώνουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας, την ίδια φορολογία στη βενζίνη, τουλάχιστον ένα ευρώ το λίτρο! Πληρώνουν τουλάχιστο άλλους εκατό φόρους, για να εξασφαλίζεται φορολογική ασυλία σ’ αυτούς που τα θησαυροφυλάκια τους στις ελβετικές τράπεζες, μέρες κρίσης, έχουν ξεχειλίσει! Για 600 δις ευρώ γράφει το γερμανικό Spiegel!  Δηλαδή περίπου δύο φορές το Ελληνικό χρέος! Και συνεχίζουν με τα μνημόνια να μας χρεώνουν συνεχώς, για να διογκώνονται ανάλογα  και τα θησαυροφυλάκια τους.  Άρα, όχι μόνο για την κατασκευή  των δρόμων πληρώσαμε αδρά, αλλά και για τη συντήρησή τους και όχι μόνο, καθημερινά πληρώνουμε.

Φαίνεται ότι   κανένα μάθημα  δεν  πήραν από τους λαούς της άλλης όχθης της Μεσογείου, ούτε την αγανάκτηση και την οργή μας έχουν καταλάβει.

Βέβαια πώς να το καταλάβουν! Αυτοί ζουν σε έναν άλλον κόσμο, σε  έναν κόσμο λαμπερό, στον κόσμο της χλιδής!

Επειδή ίσως θα τους βόλευε το «ως εδώ και μη παρέκει», αυτό που έχουμε δυνατά να τους πούμε είναι: «ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ»!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.