Η γνώση οδηγός για το καλύτερο

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Η γνώση οδηγός για το καλύτερο

Η επιβολή του διαφορετικού με την ρεαλιστική πραγματικότητα είναι στοιχεία αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα, που σημαίνει ότι το επιδιωκόμενο δεν μπορεί να επιτευχτεί ανεξάρτητα από το υπάρχον. Συνεπώς η προσπάθεια πρέπει να είναι υπέρτερη και φυσικά μέσα σε θεμιτά πλαίσια για να είναι αντικειμενικά πραγματοποιήσιμη. Μιλάμε βέβαια για φυσικές καταστάσεις, όταν πρέπει να προσπαθήσεις για το περισσότερο, ή για το καλύτερο, ή και για τα δύο.

Σήμερα δυστυχώς, επιβάλλεται το αφύσικο και το απάνθρωπο. Είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση, που δεν έχει την παραμικρή ηθική βάση και αντιστρατεύεται κάθε τι, που ο άνθρωπος επεδίωξε στο διάβα του μέσα στους αιώνες, για την καλυτέρευση της ζωής, αλλά και της πνευματικής του ανάτασης. Η απαξίωση του φυσικού είναι μια κατάσταση, που ειδομένη από την ρεαλιστική της πλευρά είναι και θα γίνει τελικά αν επιβληθεί, ένας εφιάλτης και μια φυλακή.

Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος εγκλωβίστηκε σε εύκολες επιλογές, που του προσφέρθηκαν απλόχερα και όπως αποδεικνύεται εσκεμμένα, αφού δεν ήταν άλλο από εργαλεία μιας διαδικασίας ελέγχου, που δυστυχώς δέχθηκε αναντίρρητα. Ήδη αισθάνεται το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του, αλλά αντί να εναντιωθεί με κάθε τρόπο, σκύβει το κεφάλι και δέχεται μοιρολατρικά απανωτά χτυπήματα χωρίς να έχει φταίξει ουσιαστικά σε τίποτα, παρεκτός της αδράνειάς του!

Είναι προφανές ότι επιδιώκεται να επιβληθεί μια κατάσταση που δεν θα ‘χει καμιά σχέση με την τεχνολογική επανάσταση που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Επιδιώκεται οι συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου να είναι ευθέως αντίθετες της ανάπτυξης και μάλλον η ζωή του υποβαθμίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό λοιπόν μπορεί να μας προϊδεάσει για δύο πράγματα: Ή ότι ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη ζωή ή είναι προμήνυμα ενός επερχόμενου αναπόφευκτου κακού, που εν τω προκειμένω, θα μπορούσε να ήταν και ένα παγκόσμιος πόλεμος

Όμως γνωρίζουμε  τι σημαίνει ζωή. Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να μας ελέγχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και έτσι πρέπει να παραμείνουμε, σεβόμενοι το διπλανό μας και τις αξίες που μας έφεραν ως εδώ. Ας ευχηθούμε λοιπόν, αυτές οι δυσκολίες να επαναφέρουν τη κοινωνία των ανθρώπων στη φυσική και ηθική τάξη. Να δούμε τον κόσμο με αγάπη και να πορευθούμε χρησιμοποιώντας τη γνώση, συνταιριασμένη αρμονικά με τη συλλογική προσπάθεια, που με σιγουριά οδηγεί στη «γη της επαγγελίας»!

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.