Δια της βίας στην ανέχεια και τον εξευτελισμό…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (33 Ψήφοι)

Δια της βίας στην ανέχεια και τον εξευτελισμό…

Η βαρβαρότητα της εξουσίας προπομπός της
παγκοσμιοποιημένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Έχοντας δημιουργήσει ήδη το νομικό πλαίσιο της νόμιμης απορρύθμισης, οι κυβερνώντες επιδίδονται απερίσπαστα στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Κάτι φυσικά που το πράττουν με την αμέριστη συμπαράσταση, προτροπή και καθοδήγηση των ξένων, αλλά και με την πίεση στο σύνηθες πεδίο της «δόσης», χωρίς μάλιστα κάποιος να δείχνει διατεθειμένος να ψελλίσει -έστω και διπλωματικά, βρε αδερφέ- ένα «όχι»!

Οι άνθρωποι μετατρέπονται συνειδητά σε αριθμούς, εξομοιούμενοι με τα προϊόντα που εκείνοι δημιούργησαν και αντιμετωπίζονται με ποσοστώσεις  και προσχεδιασμένα γκάλοπ διαμόρφωσης συνειδήσεων.

Αυτοί οι τύποι που ασκούν πάνω μας τη βαρβαρότητα της ανεργίας, οδηγώντας μας δια της βίας στην ανέχεια, την επαιτεία και τον εξευτελισμό, είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι αυτοί που ωρύονταν υποκριτικά, πρωτοστατώντας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και την Αραβική άνοιξη.

Είναι αυτοί που επέβαλαν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μας προσέδεσαν στα παγκόσμια συστήματα, τα οποία είναι φτιαγμένα για να παρακολουθούν τον καθένα μας προς όφελος της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων.

Οι δικοί μας, πάντως, που πάντα ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστατούσαν ανέκαθεν σ' αυτό και βέβαια συνεχίζουν να το κάνουν ακάθεκτοι, όντας ταγμένοι φυσικά να υπηρετούν τυφλά τα μεγάλα συμφέροντα.

Κι επειδή τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ως δια μαγείας ή με ένα απλό «ανακάτεμα της τράπουλας» μέσω εκλογών όταν αυτές κάποια στιγμή γίνουν, μπορώ να πω με σιγουριά πως δυστυχώς τα δύσκολα είναι μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, είμαι επίσης σίγουρος πως έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε. Από εμάς εξαρτώνται τα πάντα…

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.