Ηθοποιοί στη ζωή

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.67 (3 Ψήφοι)

Ηθοποιοί στη ζωή

Το άρθρο είναι της αναγνώστριάς μας Θώμης Μπαλτσαβιά.

Ένα σύμπτωμα που παρουσιάζουν οι άνθρωποι είναι και το... να παίζουν ρόλους. Δίχως να συμμετέχουν σε θεατρικό έργο ή να είναι το επάγγελμά τους η ηθοποιία, αλλά μιλούμε για την πραγματική ζωή δυστυχώς. Αυτό το κάνουν ανεξαιρέτως και τα δυο φύλα, όχι μόνο σε μια ερωτική σχέση αλλά και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής μας. Κατά πόσο είναι απλά θέμα χαρακτήρα, ασυνείδητη επιλογή ή όχι και κυρίως αν έχει ψυχογενή αίτια, μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να εντρυφήσει, μα θα κάνουμε μια προσέγγιση.

Το προφανές συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι πως δεν αισθάνονται καλά με αυτό που είναι, δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και δεν τα έχουν βρει μαζί του. Η αυτοπεποίθησή τους και η αυτοεκτίμησή τους είναι εξίσου χαμηλά. Έτσι λοιπόν προσποιούνται σε κάποιες καταστάσεις για να κρύψουν την πραγματική τους αντίδραση ή άποψη ή συμπεριφορά. Τοιουτοτρόπως μάλλον αισθάνονται κάποια ασφάλεια και μάλλον φρονούν πως θα τύχουν αποδοχής.

Μια άλλη άποψη ωστόσο ακόμη σοβαρότερη είναι πως το κάνουν με σκοπό ή δόλο επιθυμώντας πραγματικά να ξεγελάσουν για το ποιόν τους, το παρελθόν τους ενδεχομένως ή να πετύχουν κάτι. Έχουν επίσης την ικανότητα πολλοί να ψυχολογούν τους άλλους και ειδικά αν είναι ευάλωτοι είναι και εύκολος στόχος. Ψυχανεμίζονται τις ανάγκες τους και παίζοντας τον ανάλογο ρόλο γίνονται απαραίτητοι προσφέροντας ακριβώς αυτά που οι άλλοι έχουν ανάγκη. Εκτελούν το ρόλο τους τόσο καλά που γίνονται πειστικοί και δεν φαντάζεται κανείς ότι δεν είναι έτσι. Εκμεταλλεύονται και πατούν σε αδυναμίες και παίζουν όλα τους τα χαρτιά. Όπλο τους από την εμφάνιση έως και ό,τι βάλει ο νους μας. Όλα αυτά μοιάζουν αδιανόητα αλλά συμβαίνουν.

Για όποιο λόγο ωστόσο κι αν κάποιος προσποιηθεί, το μόνο σίγουρο είναι πως κάνει λάθος. Είναι και άδικο επίσης τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους γύρω του. Εάν δε, κρύβει σκοπιμότητα, αποτελεί και ανηθικότητα. Διότι πρέπει να νιώθουμε καλά με αυτό που είμαστε, να είμαστε πάντα ο εαυτός μας. Ωστόσο, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως όλο αυτό καταρρέει κάποια στιγμή διότι οι άλλοι αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν είτε από μόνοι τους είτε εξαιτίας τυχαίων γεγονότων που θα λάβουν χώρα. Είναι αδύνατο κάποιος να καταφέρει να λειτουργεί μόνιμα εκτελώντας ρόλους.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.