Ο Γιωργάκης μάς «παίρνει τα μέτρα»

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (3 Ψήφοι)

papandreou_394945

Όπως συμβαίνει από τότε που μπορώ και θυμάμαι, αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα και κάνουν τις θυσίες είναι οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας. Το ίδιο προφανώς θα γίνει και τώρα με τα «σκληρά μέτρα», κάτι που γνωρίζαμε άλλωστε πριν τις εκλογές, έστω κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου μάς έλεγε άλλα.

Διότι, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, απέκρυψε τότε τις πραγματικές προθέσεις του και τα παρουσίασε όλα ρόδινα, ωστόσο αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ότι δεν έλεγε την αλήθεια. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων παγώνουν, τα καύσιμα αυξάνονται, ενώ παίρνουν την ανιούσα και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Θα κάνει δηλαδή ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε όταν προσπαθούσε να υφαρπάξει τις ψήφους του κόσμου.

Και θα τα κάνει με την άνεσή του, έχοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συναινεί, τη μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ να κάνει την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου για τον «κίνδυνο χρεοκοπίας», και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων -που δεν με έπεισαν ποτέ για την αξιοπιστία τους- να μας λένε ότι... είμαστε όλοι σύμφωνοι. Είμαστε όμως; Διότι εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι κανείς δεν θέλει να πληρώνει για τις αμαρτίες άλλων, πόσο μάλλον όταν η καραμέλα της λιτότητας έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.

Μήπως κάποια στιγμή, λοιπόν, πρέπει να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να παρθούν πίσω τα κλεμμένα; Ή μήπως τελικά ήρθε η ώρα να παρθούν τα μέτρα, που είναι προγραμματισμένα από κάποιους εδώ και πολλά χρόνια; Γιατί αυτή τη μοναδική ευκαιρία, τούτη την ευτυχέστατη για εκείνους συγκυρία, δύσκολα θεωρώ ότι θα την αφήσουν αναξιοποίητη...

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Κάποια μέρα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι!!! Εδώ δεν πληρώνουν ούτε αυτοί που αποδειγμένα έκλεψαν, θα ψάξουμε για τους άλλους; Μήπως είμαστε λίγο αιθεροβάμωνες;
Ίσως πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Στην Ελλάδα ζούμε...
Δηλαδή αν κόψουν την άδεια και το δώρο του Πάσχα απο αυτόν που παίρνει 1000 ευρώ θα σωθεί το κράτος; Σαν δεν ντρέπονται.
Νομίζουν πως δεν βλέπουμε που αποσκοπούν όλα αυτά τα μέτρα...
Τόσο κορόϊδα νομίζουν ότι είμαστε!!!

zofos X
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.