Βρικόλακες ή πολιτικοί;

4 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (8 Ψήφοι)

Βρικόλακες ή πολιτικοί;

Ρητορικό το ερώτημα, αλλά και επίκαιρο: Τελικά, να επιλέξουμε βρικόλακες ή πολιτικούς; Ποιοι είναι οι χειρότεροι; 

Στην αρχή δε θα το σκεφτόμουν καθόλου, θα έλεγα βρικόλακες. Αν σε εμένα, προσωπικά, αυτή τη στιγμή μου έθεταν αυτό το ερώτημα θα απαντούσα με βάση όλα αυτά που βλέπω τώρα και με την νεότητα των 24 μου χρόνων τους πολιτικούς. 

Τους θεωρώ, πραγματικά, πλέον πολύ χειρότερους από τους βρικόλακες και από οποιοδήποτε άλλο τέρας παραμυθιών και φαντασίας. Οι λόγοι; πάρα πολλοί!

Οι βρικόλακες πίνουν αίμα; Γιατί οι πολιτικοί μας το ίδιο δεν κάνουν; Και μάλιστα με χειρότερο τρόπο. 

Μας έχουν ξεζουμίσει όνειρα, ελπίδες και κυρίως μισθούς! Μας ρουφάνε το αίμα μέχρι το μεδούλι, ασταμάτητα! Είναι αχόρταγοι, δε σταματούν ποτέ και θέλουν κυριολεκτικά να μας τα πάρουν όλα! Για αυτό καλύτεροι οι βρικόλακες- τουλάχιστον αυτοί κάποτε σταματάνε!

Οι βρικόλακες κυρίως ζούνε τα βράδια, φοβούνται το φως της ημέρας και κρύβονται, οι πολίτικοί μας  από την άλλη κάθε ώρα της ημέρας υποτίθεται ότι «αγωνίζονται» για το δικό μας το καλό και της πατρίδας μας (μη φανώ αγενής, κανένα καλό δεν έχω δει ακόμα), δε φοβούνται την οργή κανενός. 

Και ενώ οι βρικόλακες αλλάζουν πολλές φορές χρώμα και εμφάνιση, η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν αλλάζει ποτέ, περιφέροντας το βλέμμα της λύπης για τις στερήσεις που έχουν επιφέρει εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων.

Πολιτικοί ή βρικόλακες λοιπόν; Θέλει και ερώτημα; Βρικόλακες δαγκωτό!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.