Γιατί αγαπώ τη Μαφάλντα…

3.9090909090909 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.91 (11 Ψήφοι)

Γιατί αγαπώ τη Μαφάλντα…

Η Μαφάλντα είναι η ηρωίδα από όλα τα κόμικς που αγαπάω περισσότερο. Το δημιούργημα του Αργεντινού δημιουργού Quino είναι μία χαριτωμένη πιτσιρίκα την οποία χαρακτηρίζει η σπιρτάδα, η απαισιοδοξία και η επιθυμία να μάθει τα πάντα.

Είναι ετοιμόλογη και πεισματάρα και ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που δεν την έβγαλα ποτέ από την καρδιά μου. Γιατί πάντα μου θύμιζε τον αυθορμητισμό και την απολυτότητα που χαρακτηρίζει την ψυχή των παιδιών αλλά και του πόσο μεγάλη είναι η δίψα τους να μαθαίνουν τα πάντα. Γιατί ήταν η υπενθύμιση και της δικής μου παιδικότητας που ήθελε να μαθαίνει τα πάντα και βομβάρδιζε τους γύρω της με ένα σωρό ερωτήσεις και απορίες. 

Την αγαπούσα ανέκαθεν διότι με αυτή τη διάχυτη απαισιοδοξία της, μου θυμίζει τους νέους αυτής της εποχής οι οποίοι αγωνιούν και πορεύονται στη ζωή έχοντας φόβο για αυτό το άγνωστο μέλλον. Γιατί πλέον οι νέοι άνθρωποι δεν ξέρουν πια τι να περιμένουν.

mafalda_27839223.jpg

Παραμένει μία γλυκιά ανάμνηση που θα μείνει πάντοτε συνδεδεμένη με τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, ένα γλυκό comic που θα υπάρχει πάντα στη βιβλιοθήκη μου.

mafalda_37839223.jpg

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.