Η απαξίωση του έρωτα και της αξιοπρέπειας σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Η απαξίωση του έρωτα και της αξιοπρέπειας σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα

Θεωρώ πως η εκπομπή Game of Love ανήκει στη χειρότερη εκπομπή που έχουμε δει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια (για να μην πω, από την αρχή της τηλεόρασης).

Είναι ανήθικη, διότι εκπορνεύει τον έρωτα και την αγάπη που είναι δύο από τα ομορφότερα συναισθήματα, σύμφυτα και αλληλένδετα με την εξύψωση της ανθρώπινης ύπαρξης και θεοποιεί τα φράγκα και τα λεφτά.

Είναι ανήθικη εκπομπή διότι θεωρεί «μάγκα» εκείνον που θα καταφέρει να παίξει καλύτερα με τα αισθήματα του άλλου και θα τον πληγώσει περισσότερο. Γιατί θεωρεί ήρωα εκείνον που θα καταφέρει να «ρίξει» πολλά άτομα στο κρεβάτι, αντιμετωπίζοντάς τους ως κρέας και όχι ως ανθρώπους με συναισθήματα.

Είναι ανήθικη εκπομπή διότι καταστεί υπέρτατη αξία τα υλικά αγαθά και την καλοπέραση, με οποιοδήποτε κόστος.

Γιατί αντιμετωπίζει τους ανθρώπους καθαρά και μόνο ως σάρκα, τον έρωτα εντελώς επιφανειακά και ρηχά και διδάσκει λανθασμένα πως το να παίρνεις μόνο εσύ  και να απομυζείς τον άλλον συναισθηματικά και σωματικά για λίγα χρήματα παραπάνω, είναι υγιές.

Τέτοιες εκπομπές ας αποτελέσουν παρελθόν για την τηλεόραση…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.