Και αν δεν υπάρχει τίποτα, τι γίνεται;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (17 Ψήφοι)

Και αν δεν υπάρχει τίποτα, τι γίνεται;

Είναι μικρή η ζωή και τόσο ωραία. Και είναι η επιθυμία των περισσότερων από εμάς να ζήσουμε όσο περισσότερο γίνεται ή επιθυμούμε να είμαστε αθάνατοι.

Θρησκευτικές πεποιθήσεις μέσα στον ρου της Ιστορίας, έχουν εγκαθιδρύσει την πίστη στην ύπαρξη της ζωής μετά το θάνατο, μία πίστη στην οποία πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν πιστεύουν σε αυτή την προοπτική; Πιστεύουν στο τίποτα, είναι άνθρωποι εντελώς μίζεροι και απαισιόδοξοι; Τι θα μπορούσαμε να πούμε για αυτή τη στάση ζωής;

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως κανένας δε γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι μετά το θάνατο. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως ο κάθε άνθρωπος μέσα από την εμπειρία και την προσωπική του μελέτη, έχει βρει τις δικές του απαντήσεις.

Τι γίνεται, λοιπόν, αν η ζωή είναι μόνο αυτό;

Αν η ζωή είναι τελικά μόνο αυτό το σύντομο και συνάμα υπέροχο ταξίδι, δεν σημαίνει πως δεν άξιζε ή πως είναι κάτι μάταιο. Είμαστε τυχεροί απλά και μόνο γιατί κερδίσαμε τη λοταρία της γέννησης, κάτω από αυτές τις τόσο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πρόκειται να γεννηθούν ποτέ, ο αριθμός αυτών των ανθρώπων ξεπερνάει τους κόκκους της άμμου μίας θάλασσας. Πώς λοιπόν να είμαστε αχάριστοι στο μοναδικό δώρο της ζωής που με τόσο μεγάλη ευλογία έχουμε δεχθεί από τη στιγμή που γεννηθήκαμε;

Ναι, αλλά ο πόνος που προκαλεί η απώλεια των δικών μας ανθρώπων ξεπερνιέται; Είναι δυνατόν να μη θέλεις να ξαναδείς τα πρόσωπα των αγαπημένων σου ανθρώπων; Η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι ήδη ευλογημένη που μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, μέσα σε αυτό το μαγικό συνδυασμό ευλογίας και τύχης, υπήρξαν οι άνθρωποι που ήρθαν στη ζωή μου και μου χάρισαν μερικές ευτυχισμένες στιγμές. Ακόμα και αυτό δεν ήταν κάτι αιώνιο, εκείνη η μαγεία της ανθρώπινης επαφής και στιγμής, αυτό και μόνο έχει πραγματική αξία. Συναντηθήκαμε σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που έχει σημασία.

Δεν ξέρω αν υπάρχει μετά από αυτή τη ζωή κάτι. Αλλά ακόμα και σήμερα που είμαι ζωντανή και βιώνω το θαύμα της ζωής, αισθάνομαι ευγνώμων και άπειρα τυχερή.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Μόνο αυτό είναι η ζωή. Ναι, είμαστε τυχεροί αλλά πολλές φορές αχάριστοι και φαίνεται αυτό στις συμπεριφορές μας προς τους άλλους. Μακάρι να σκέφτονταν όλοι σαν τη συντάκτρια αλλά δεν...

Σκοτεινός Ιππότης
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.