Τον άνθρωπο τον βλέπω ως άνθρωπο

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Τον άνθρωπο τον βλέπω ως άνθρωπο

Τον άνθρωπο τον βλέπω πάντα ως άνθρωπο. Ως ένα δημιούργημα μοναδικό και ανεπανάληπτο που έχει τη δική του μοναδικότητα. Θέλω να τον βλέπω ως ένα δημιούργημα με αξιοπρέπεια και αυταξία.

Δεν τον κρίνω από τα ρούχα του, ούτε από την εμφάνισή του. Είτε ένας άνθρωπος είναι ντυμένος με ακριβά ενδύματα, είτε είναι ντυμένος πιο φτωχά, θα τον αντιμετωπίσω το ίδιο. Γιατί για εμένα, σημασία έχει το εσωτερικό περιεχόμενο του ανθρώπου και δε στηρίζομαι στον πρόσκαιρο ενθουσιασμό που επιφέρει η εξωτερική εμφάνιση.

Δε θα κρίνω έναν άνθρωπο από τη μόρφωσή του. Έχω δει ανθρώπους με πτυχία που γεμίζουν δύο τοίχους και υπάρχουν απλά και μόνο για να καλύπτουν το μέγεθος της χυδαιότητας, της κακίας και της έλλειψης παιδείας τους. Έχω δει και ανθρώπους χωρίς σπουδές, με τόσο μεγάλη πνευματικότητα και επίπεδο, που τους έχω θαυμάσει.

Τον άνθρωπο τον βλέπω πάντα ως άνθρωπο. Ανεξαρτήτως αν είναι πλούσιος ή φτωχός, ψηλός ή κοντός, αδύνατος ή παχύς, γυναίκα ή άνδρας. Εμένα με νοιάζει ο άνθρωπος, το ανθρώπινο πρόσωπο ανεξαρτήτως αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή καταγωγής. Με νοιάζει το ήθος του, η συμπεριφορά και το περιεχόμενό του.

Τον άνθρωπο τον βλέπω πάντα  ως άνθρωπο.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Όμορφος κόσμος ηθικός , αγγελικά πλασμένος ...
Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να το δω έτσι ...όχι , δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ...γιατί φυσικά ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ το ήθος του , η συμπεριφορά του και το περιεχόμενό του , όπως προείπατε ... γιατί όμως μιλάτε ποιητικά μόνο για τα υπέροχα ανθρώπινα πλάσματα κι όχι και για τα ''τέρατα '' ...τους κατά λάθος ανθρώπους της γης αυτής ...την αστοχία υλικού που υπάρχει πάντα στη φύση ...ο πληθυσμός είναι τεράστιος , άρα και τα '' λάθη'' είναι πολλά ... σ΄αυτη τη γή λοιπόν κατοικούν και πλάσματα κακόψυχα , διαβολικά , βιαστές μικρών παιδιών ,αμόρφωτα ζώα που απλά προσβάλουν τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ ... Όχι , ποτέ δε θα δεχτώ πως έχω την ίδια αξία εγώ ή εσείς με ένα πλάσμα που μεγάλωσε στην έρημο του Πακιστάν και το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το ζωώδες σεξ με οποιονδήποτε τρόπο ...αν αυτό με κάνει ρατσίστρια τότε ναι , είμαι ...δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΑ μοναδικό σε αυτή την ύπαρξη κι ούτε τον συγκαταλέγω στο ανθρώπινο είδος ...και φυσικά ούτε θα εξετάσω το γιατί είναι αμόρφωτος και αυτό ξέρει αυτό κάνει ...το αποτέλεσμα μετράει ...πείτε στη μητέρα της Μυρτούς ότι πρέπει να σέβεται τη μοναδικότητα του κτήνους που την σακάτεψε ...ΟΧΙ ...δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια ...υπάρχουν και κάποιοι που δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν ...σας ευχαριστώ που ακούσατε την ακραία ίσως άποψή μου ...
με σεβασμό ,Δέσποινα ...

Despoina Konsta
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να κάνει τα ίδια με το πλάσμα που μεγάλωσε στην έρημο του Πακιστάν και ένας Έλληνας που δείχνει κατά τα άλλα πολιτισμένος και καθωσπρέπει. Και χειρότερα μη σου πω θα μπορούσε να κάνει. Όχι? Γιατί πρέπει πάντα οι διαχωρισμοί μας να γίνονται με βάση την εθνικότητα? Επίσης η παιδεία και η μόρφωση είναι σημαντικοί παράγοντες για τη συμπεριφορά και ανάπτυξη ενός ανθρώπου. Πως μπορούμε να τους αγνοήσουμε? Είναι ίδια η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που πήγε σχολείο με έναν που δεν πήγε ποτέ? Είναι ίδια η συμπεριφορά ενός ανθρώπου από καλή οικογένεια (όχι οικονομικά, για το ποιόν της λέω) με έναν τσιγγάνο που ζει στο δρόμο και δεν έχει μάθει τους δικούς μας τρόπους? Όλα παίζουν ρόλο λοιπόν. Μην ξεχνάμε ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τον κόσμο και διαφορετικός οι άλλοι, ανάλογα το πως έχουν διαμορφωθεί. Κάτι που θεωρείς εσύ ανήθικο, μπορεί να μην είναι και τόσο για έναν άλλο. Οι φόνοι, οι βιασμοί κλπ είναι βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις ακραίες συμπεριφορές που δεν δικαιολογούνται. Συμφωνώ απόλυτα για τη Μυρτώ. Τέτοιοι άνθρωποι που εγκληματούν είναι άρρωστοι νοητικά, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ποτέ όμως δεν θα πάψουν να υπάρχουν τέτοια κτήνη γιατί έτσι είναι η φύση. Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο πουθενά στο σύμπαν.

Μάκης Δ.
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Μάκη είδες μήπως τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό που κλώτσησε το στεφάνι που κατέθεσε στον άγνωστο στρατιώτη η Μέρκελ;Η μόρφωση μάλλον δεν παίζει και τόσο ρόλο τελικά.Αν γεννηθείς γάιδαρος θα πεθάνεις γάιδαρος όσες σπουδές και να κάνεις.Νόμος.

nana
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.