Όταν γίνεσαι μάνα και πατέρας μαζί

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (14 Ψήφοι)

Όταν γίνεσαι μάνα και πατέρας μαζί

Ποτέ μην πληγώσεις την καρδιά μιας γυναίκας, γιατί πληγώνεις την καρδιά μιας μελλοντικής μητέρας.

Η φυσιολογική υποδομή της γυναίκας έχει χτιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι μητέρα, όπως της ορίζει η φύση, πλάι στον άντρα της.

Κάποιες φορές όμως η ζωή τα φέρνει τούμπα και έχει τους λόγους της.

Ναι, έτσι είναι. Κι εσύ τώρα έγινες μητέρα από επιλογή σου ή και όχι, μέσα από γάμο που απέτυχε ή εκτός γάμου, γιατί ο πρίγκιπας που νόμιζες ότι είχες, έφυγε ξαφνικά.

Κι εσύ δεν απόμεινες πίσω απλά με ένα μόνο γοβάκι, ψάχνοντας το άλλο, αλλά απέμεινες με κάτι πολύτιμο, το παιδί σου!

Νεύρα, άγχος, ανασφάλεια και περίεργα συναισθήματα βιώνεις αυτή την στιγμή. Νιώθεις ότι θα τρελαθείς, ότι θα τα παρατήσεις όλα.

Κλαις τα βράδια, αλλά το πρωί πρέπει να πας στην δουλειά και να χαμογελάς, γιατί είσαι ο Άντρας και η Γυναίκα πλέον αυτού του σπιτιού.

Κι έτσι κυλάνε οι μέρες δύσκολα με πόνο, πολύ πόνο. Οι περισσότεροι σου γύρισαν την πλάτη, λιποθυμούσες μερικές φορές και με αργά βήματα, βασανιστικά, σηκωνόσουν ξαφνικά κάθε φορά που δύο χεράκια σε αγκάλιαζαν και σε αποκαλούσαν μανούλα.

Και μανούλα και μπαμπούλης είσαι μαζί. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, έχεις καταλάβει πόσο δυνατή και τι είδους μητέρα είσαι και πατέρας μαζί.

Υποκλίνομαι στη δύναμή σου, είσαι απίστευτα αξιέπαινος άνθρωπος. Ναι, αλήθεια στο λέω, σε θαυμάζω.

Τον αγώνα σου, τις αποφάσεις που παίρνεις για το παιδάκι σου για δύο μαζί, τα άγχη σου, τις υποχρεώσεις σου. Σε θαυμάζω και πρέπει να ξεκινήσεις να σε θαυμάζεις κι εσύ.

Ποτέ μα ποτέ μη σε σημαδέψει κανένας άσχημος λόγος που θα ακούσεις και προσβλητικές φράσεις όπως «η χωρισμένη», ας πούμε.

Εσύ δεν είσαι χωρισμένη, είσαι δεμένη με το παιδί σου, με τον εαυτό σου. Στηρίζεσαι πάνω σου και μόνο πάνω σου.

Είσαι η γυναίκα που πήρε την ζωή στα χέρια της, που δεν έκατσε σε κανέναν υποτιθέμενο γάμο, που δεν έβαλε κανένα παιδί σε καθημερινούς καυγάδες και δεν ανάγκασε το παιδί της να βλέπει μίσος αντί να βλέπει αγάπη.

Κι αν είσαι μια χήρα, βίωσες την απώλεια, τον πόνο και το δυσάρεστο ξαφνικό γεγονός. Είναι δύσκολο πολύ αλλά ένας θάνατος δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να ζεις. Ζήσε, πάλεψε, έχεις παιδιά.

Είσαι η ξεχασμένη Σταχτοπούτα χωρίς γοβάκι. Νάτο, εκεί είναι, φόρεσέ το γιατί αξίζει πολλά και περπάτα σε δρόμους μεγάλους με το παιδάκι σου. Σου έμεινε το καλύτερο θείο δώρο.

Ναι, όλα σιγά-σιγά περνάνε και η λιακάδα ξαναβγαίνει. Η ζωή σου έχει αρχίσει να στρώνει και εσύ ξαναγελάς. Κι όταν εσύ γελάς, να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι καλά.

Όταν εσύ γελάς, το σπίτι σου μοσχοβολάει αγάπη και ευτυχία. Όταν εσύ γελάς και διαλέγεις ό,τι σας πάει μπροστά, όλα θα πάνε καλά!

Έχεις μια πολύτιμη καρδιά μανούλας και δύναμη πατέρα. Κι έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψυχή του παιδιού σου ανθίζει.

Συνέχισε! Μπορείς κοιτώντας τα αγαπημένα ματάκια του, να φτιάξεις έναν κόσμο μόνο με αγάπη για εσένα και για αυτό. Κι όταν θα μεγαλώσουν, θα μπορείς να λες ήμουν μάνα και πατέρας μαζί και τα κατάφερα!

Τα γερασμένη ματιά μου, κλαίνε πλέον από χαρά παιδιά μου!

Ειρήνη Πυλαρινού

Ονομάζομαι Ειρήνη Πυλαρινού και κατάγομαι από την Αθήνα. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία και την πυρογραφια. Είμαι απόφοιτη της Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μου αρέσει η πεζοπορία και τα extreme sports. Εύχομαι τα άρθρα μου να σας αρέσουν και να σας βοηθήσουν για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.