Αναστήλωσε τις σκέψεις σου και Αναστήσου!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (18 Ψήφοι)

Αναστήλωσε τις σκέψεις σου και Αναστήσου!

Όταν ήμουν μικρή ένιωθα ότι ζω μέσα σε μια γιγαντιαία γυάλινη στρογγυλή μπάλα και ένας τεράστιος γίγαντας παρακολουθούσε τη ζωή μου σαν να ήταν ταινία.

Έβλεπε όλα τα βιώματά μου, τη στεναχώρια μου, τη λύπη μου, τη χαρά μου, την ευτυχία μου. Τα πρώτα μου βήματα, τα πρώτα μου παιχνίδια, τις πρώτες μου ερωτικές περιπέτειες, τις σκανταλιές μου, τις κοπάνες μου, τα λάθη μου.

Μεγαλώνοντας ένιωθα πως αυτός ο γίγαντας κάποιες φορές κινούσε τα νήματα της ζωής μου και άλλαζε την πορεία της.

Αργότερα κατάλαβα πως εγώ είμαι υπαίτια της ζωής μου. Εγώ κινώ, φτιάχνω και δημιουργώ την πορεία μου, με τις επιλογές μου, με τις πράξεις μου.

Ευτυχώς ο Θεός μάς έδωσε απλόχερα την ελεύθερη βούληση για να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ζωή είναι εμπειρίες όμορφες και άσχημες. Τι κρίμα που εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θυμόμαστε και να συγκρατούμε μόνο τις άσχημες στιγμές της ζωής μας! Όμως έχουμε καλές και όμορφες εμπειρίες, αλλά δυστυχώς τις ξεχνάμε αφού τις ζήσουμε και τις απολαύσουμε.

Είναι λυπηρό αν το σκεφτείτε πόσο πολύ καθόμαστε και θυμόμαστε και στεναχωριόμαστε για τα λάθη ή τα άτυχα συμβάντα της ζωής μας, γεμίζοντας έτσι το μυαλό μας και την ψυχή μας με όλες τις άσχημες αναμνήσεις και πλημμυρίζοντας το παρόν μας με σκοτεινά βιώματα του παρελθόντος. 

Όσο το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας, θολώνουμε την κρίση μας, το παρόν μας, την ψυχή μας, το σπίτι μας, τον κύκλο μας. Ανακατεύουμε τους γύρω μας ψάχνοντας τη δυστυχία σε όλα τα σπίτια και σε άλλες οικογένειες. Σπέρνουμε διχόνοιες εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο για να αισθανθούμε εμείς καλύτερα και σιγά-σιγά εγκλωβιζόμαστε στο σκοτεινό εγώ μας απομονωμένοι, χωρισμένοι από όλους και από όλα.

Τέλος όμως… Σήκω, Αναστήλωσε τον εαυτό σου, Αναστήσου! 

Όχι, δεν θα σου πω ότι η ζωή είναι ωραία γιατί αυτό είναι δεδομένο. Θα σου πω ότι η ανθρωπότητα είναι ωραία και μπορείς να αλλάξεις τη σκέψη σου και συνάμα τον εαυτό σου. Σκέψου τα όμορφα της ζωής σου και από τις άσχημες εμπειρίες σου βρες τα θετικά στοιχεία που κέρδισες.

Ό,τι έγινε, έγινε στο παρελθόν. Στο παρόν μπορείς να αλλάξεις εσύ την πορεία σου, αλλάζοντας πρώτα τη σκέψη σου. 

Δημιούργησε εμπειρίες, φτιάξε όμορφες στιγμές και βλέπε πάντα τα θετικά παντού γύρω σου.

Εκμεταλλεύσου σωστά και ορθά την ελεύθερη βούληση φτιάχνοντας πρώτα τον εαυτό σου, ώστε να γίνεις και να αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος και στη συνέχεια να είσαι σωστός στους άλλους. 

Σοφίες από ένα παιδί που ακόμα παλεύει να τα βάλει με ανθρώπους, σύμπαντα, γίγαντες και τέρατα. Σε έναν κόσμο που θα ήταν καλύτερος αν ο καθένας κοιτούσε και έφτιαχνε πρώτα τον εαυτό του. 

Πόσο μαγικά όμορφο είναι το ανθρώπινο ον, και δυστυχώς όχι μόνο δεν το έχει καταλάβει, αλλά αναλώνεται στο να καταστρέφει και να επιδιώκει το κακό γιατί η σκέψη του είναι λάθος...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.