Η πονηριά είναι ένδειξη περιορισμένης ευφυίας

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

Η πονηριά είναι ένδειξη περιορισμένης ευφυίας

Η πονηριά είναι μια ένδειξη κακίας. Ένας πονηρός άνθρωπος μηχανορραφεί και σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια πώς θα ξεγελάσει τα θύματά του.

Είναι ένα είδος απάτης με λόγια και με πράξεις, οργανωμένη στην εντέλεια. Γιατί ο πονηρός γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει και πώς να πείσει τους άλλους για το συμφέρον του, που το θεωρεί πρώτιστο καθήκον.

Ο πονηρός χαίρεται με τις ενέργειές του και θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι εξυπνάδα. Είναι έτσι γιατί από την ψυχή και από την καρδιά του λείπουν τα υπέροχα συναισθήματα της καλοσύνης και της αγάπης.

Η πονηριά δεν έχει ποτέ καμία σχέση με το ήθος και την εντιμότητα. Γι’ αυτό το σχολείο και η οικογένεια πρέπει να οικοδομήσουν σωστούς χαρακτήρες, αφού η ανάγκη της σημερινής εποχής το επιβάλλει.

Αν υπολογίσουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα σαν ευφυία πνευματική, τότε μπορούμε να πούμε ότι η πονηριά είναι περιορισμένη ευφυία.

Αλλά η ακεραιότητα είναι κάτι άλλο. Είναι η ολοκληρωμένη ψυχική ισορροπία, ανεξάρτητη από την πραγματική ευφυία, η οποία αφορά το μυαλό καθαρά.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.