Ο ανώτερος άνθρωπος

2.12 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 2.12 (25 Ψήφοι)

Ο ανώτερος άνθρωπος

Η ανωτερότητα είναι μεγάλο φυσικό προσόν στον άνθρωπο και έχει καθοριστική αξία, θα έλεγα, στη ζωή. Η ανωτερότητα όταν είναι αληθινή δίνει το παράδειγμά της παντού.

Τα μικρά παιδιά πρέπει να διδαχθούν το νόημα της ανωτερότητας για να την εφαρμόσουν στη ζωή τους προς όφελος δικό τους.

Ένα άνθρωπος ανώτερος δεν προσποιείται, δεν προσβάλει τους άλλους, είναι κυρίαρχος του εαυτού του και γνωρίζει ποιο είναι το σωστό να πράξει. Γνωρίζει να εκτιμά το καλό χιούμορ και δεν πληγώνει κανένα.

Ανώτερος είναι ο άνθρωπος που ξεπερνάει τις αδυναμίες του, που δεν υποτάσσεται στο εγώ του και συνειδητοποιεί απόλυτα τι σημαίνει να είναι κανείς ελεύθερος.

Η ανωτερότητα είναι η ταπεινότητα, είναι ο σεβασμός προς τον εαυτό μας και η παραδοχή ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα να εκφράζει την δική του άποψη πάντα με αξιοπρέπεια και χωρίς να φοβάται.

Ένας ανώτερος άνθρωπος λειτουργεί πάντα με λογική και με σύνεση, γιατί ο κόσμος μέσα του αποδέχεται πάντα το σωστό και δεν παρασύρεσαι από τις κακίες και τα πάθη.

Η αγνότητα των συναισθημάτων και η υπεροχή στις αξίες χαρακτηρίζουν την ανωτερότητα που είναι μια αδιαβάθμητη αξία.

Γι’ αυτό και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με ανωτερότητα παραμένουν στο επίπεδο ενός μικρού παιδιού ανέγγιχτα και ανόθευτα από κακίες. Σε αυτό συμβάλει και το περιβάλλον που ζει.

Οι γονείς μέσα στις ευθύνες που έχουν για το μεγάλωμα των παιδιών τους είναι να μπορέσουν να διατηρήσουν στα παιδιά τους τη μαγεία των παιδικών τους χρόνων από πλευράς συναισθημάτων ώστε να μπορούν μεγαλώνοντας να στηρίξουν μια ζωή που να είναι υγιής.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με την αγάπη προς αυτά αλλά με μια όμορφη επικοινωνία μαζί τους.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.