Το φιλότιμο στη σημερινή εποχή

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Το φιλότιμο στη σημερινή εποχή

Το φιλότιμο είναι μια διάθεση της ψυχής που χαρακτηρίζεται από ευγένεια και καλοσύνη. Είναι μια ενέργεια που κάνουμε για να βοηθήσουμε τους άλλους και μάλιστα μια ενέργεια που δεν είναι στα προβλεπόμενα.

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι παρεξηγούν την έννοια του φιλότιμου και νομίζουν ότι αν θα προσφέρουν μια υπηρεσία παραπάνω θα είναι βλακεία ενώ αν γι’ αυτό πάρουν χρήματα θα το κάνουν ευχαρίστως.

Βέβαια υπάρχει σήμερα το συμφέρον και η εκμετάλλευση αλλά δεν ισχύει πάντα. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε τις περιπτώσεις για να μην πέφτουμε θύματα.

Η έλλειψη του φιλότιμου από τον κόσμο γενικά κατεβάζει το επίπεδο μιας κοινωνίας, και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Ο άνθρωπος σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ικανός να νιώσει την αγάπη, και κάθε εξουσία ασπάζεται αυτή τη νοοτροπία σαν να είναι ενδεδειγμένη.

Μια κοινωνία με μια τέτοια νοοτροπία είναι ανίκανη να νιώσει ευαισθησία για τα προβλήματά της, τα οποία επαφίονται στην αδιαφορία των πολιτών.

Και τα προβλήματα δυστυχώς είναι πολλά. Φωνάζουν, δεν τα βλέπουμε απλά.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.