Πώς μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση της κοινωνίας μας

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση της κοινωνίας μας

Σίγουρα το σημάδι βελτίωσης της κοινωνίας αφορά την βελτίωση του ατόμου αλλά αυτό ισχύει θεωρητικά και όχι στην πράξη. Το επόμενο βήμα της θεωρίας πρέπει να είναι η πράξη.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δώσει με το ήθος και την συμπεριφορά του καλά παραδείγματα στους συνανθρώπους του, και αυτό νομίζω το εκτιμά η κοινωνία στην οποία ζει αρκεί να μη υποκρίνεται.

Η βελτίωση της προσωπικότητας επιτυγχάνεται μέσα στο οικογενειακό και μέσα στο σχολικό περιβάλλον που είναι μια αρχή καθοριστική για το μέλλον του ατόμου.

Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να νιώσουν ότι δεν είναι ο ένας που θα προχωρήσει στην μάχη αλλά πολλοί. Οι αποφάσεις για το κοινό καλό παίρνονται μετά από ένα επιτυχή διάλογο στον οποίο μπορεί να πάρει μέρος και ο πιο απλός πολίτης ούτως ώστε η φωνή του να εισακουστεί. Όλοι έξω από τον χορό λέμε πολλά τραγούδια και αποποιούμαστε κάθε ευθύνη.

Είναι θλιβερό να πιστεύει ο καθένας ότι με τον ρατσισμό και την μη αντικειμενική άποψή του θα λυθούν τα προβλήματα. Η νοοτροπία αυτή κάνει τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και τους ανθρώπους με διχόνοια.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη, την υπερασπίζομαι και θα τη υπερασπίζομαι πάντα σαν σωστή. Όλες οι απόψεις των ανθρώπου πρέπει πάντα να εκφράζονται αντικειμενικά και αμερόληπτα για να πούμε ότι η κοινωνία θα είναι πολιτισμένη.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.