Μοίρασμα φυλλαδίων: Πόσα μπορεί να σου προσφέρει;

4.625 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (8 Ψήφοι)

 Μοίρασμα φυλλαδίων: Πόσα μπορεί να σου προσφέρει;

Πόσο δίκιο έχουν εκείνοι που λένε πως «στο δρόμο μαθαίνεις τη ζωή». Η πραγματική μόρφωση είναι στο δρόμο, στους ανθρώπους που τρέχουν βιαστικά να χωρέσουν σε ένα εικοσιτετράωρο τα πάντα, στους μικρούς και κλειστούς δρόμους που αποφεύγεις να πας, στα καυσαέρια και τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά. Σε τσάντα γεμάτη επάνω στον ώμο σου και σε φυλλάδια που κάνουν το χέρι σου να μη φαίνεται.

Στο κίνδυνο, στα πεσίματα, στα τσιγάρα, στις μύξες, στη βρωμιά, στα χαμόγελα. Στον κάθε άνθρωπο με φως και σκοτάδι που συναντάς στο δρόμο σου. Και αυτή τη γνώση τη σκληρή του δρόμο τη μαθαίνεις μοιράζοντας φυλλάδια.

Αναμφίβολα, από τις πιο δύσκολες δουλειές που έχω κάνει. Αν και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ασχολούμαι με αυτή τη δραστηριότητα, η οποία έχει πολλές δυσκολίες και χαρές. Καλείσαι να αντιμετωπίσεις τα νεύρα, τα χαμόγελα, τις κόρνες, το λιοπύρι, να βγεις στο δρόμο και να μην ντραπείς κανέναν γνωστό ή άγνωστο που θα σε δει.

Το να μοιράζεις φυλλάδια είναι μία εμπειρία ζωής. Το να πονάνε τα πόδια σου από το περπάτημα, να γυρίζεις από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους μέχρι το πιο απόμερο δρομάκι, όλο αυτό είναι μία εμπειρία που σε κατατοπίζει καλύτερα σε μέρη και περιοχές. Σου δείχνει τη σκληρή πλευρά της ζωής, σου ανοίγει τις πόρτες για νέες γνωριμίες και συναναστροφές με καινούργιους ανθρώπους.

Ας αναφερθώ όμως και στην άλλη πτυχή του μοιράσματος φυλλαδίων, η οποία είναι η γυμναστική. Ναι, η διανομή φυλλαδίων βοηθάει το σώμα και την απώλεια βάρους. Σου γυμνάζει το σώμα, οι καύσεις θερμίδων είναι πολλές, το σώμα σμιλεύεται και δυναμώνει. Μαθαίνεις τα κατατόπια, διευρύνεις τη γνώση σου ως προς τις περιοχές και τα πιο δυνατά τους σημεία. Ξεκλειδώνεις τις κρυμμένες μαγείες μίας περιοχής, τα δυνατά της σημεία, τα καλύτερά της μαγαζιά και καταστήματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να μοιράζεις φυλλάδια, είναι το γεγονός πως καθημερινά μπορείς να έχεις ένα εισόδημα. Και ίσως το να παίρνεις καθημερινά δέκα ή δεκαπέντε ευρώ να είναι καλύτερο από το να παίρνεις έναν μισθό στο τέλος του μήνα. Το ποσό πάντοτε εξανεμίζεται, ενώ το να το λαμβάνεις σε μικρότερη δόση και καθημερινά ίσως σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να βάζεις και κάτι στην άκρη.

Η διανομή φυλλαδίων είναι ένα άνοιγμα σε μία διαφορετική όψη της ζωής. Μαθαίνεις να αντέχεις τα νεύρα και την αγένεια των άλλων, ανοίγεσαι στα χαμόγελα και στη φιλική διάθεση διαφορετικών ανθρώπων. Αισθάνεσαι τη δυσκολία του να βγάλεις ένα εισόδημα, γεγονός όμως που αυξάνει τη χαρά και την αίσθηση πως έβγαλα ένα ποσό «με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου».

Ναι, τη ζωή τη μαθαίνεις στα αυτοκίνητα, στο δρόμο, στην κίνηση και την ακινησία των δρόμων. Στη βουή των λεωφόρων, στη μοναξιά του μικρού σοκακιού, στο πάρκο και την ερημική γειτονιά μίας κοσμοπολίτικης περιοχής.

 Μοίρασμα φυλλαδίων: Πόσα μπορεί να σου προσφέρει;

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.