Μας βάζουν με το ζόρι τη θηλιά του ΔΝΤ

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

kremala_7349404

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διαφαινόμενη εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα οικονομικά της χώρας μας, μέσω του μηχανισμού στήριξης, είναι επόμενο να δημιουργείται μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις των Ελλήνων πολιτών, λόγω πιθανών νέων μέτρων που έρχονται, αλλά και να τίθενται πολλά εύλογα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατικότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Κι αυτό διότι ο ελληνικός λαός ναι μεν καταδίκασε στις προηγούμενες εκλογές την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία πανηγυρικά, αλλά όσα υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, για να μας πείσει, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πράττει. Συνεπώς, πρόκειται για ξεκάθαρο εμπαιγμό των πολιτών, που όχι μόνο ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής ηθικής, αλλά συνιστά ένα τεράστιο έγκλημα!

Διότι εδώ είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση καταδικαστική για τους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται με τη θηλιά του ΔΝΤ στο λαιμό τους, χωρίς καν να το έχουν καταλάβει. Τους προειδοποίησε κανείς από το κυβερνών κόμμα πριν τις εκλογές; Τους είπε πως έχουν τα πράγματα και τι θα ακολουθήσει; Φυσικά και όχι!

Ο Πρωθυπουργός έλεγε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ τώρα ξαφνικά... ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν. Μας δούλευε ψιλό γαζί, λέγοντας «όχι νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους» και κάνει το αντίθετο ακριβώς. Έλεγε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει το Φ.Π.Α. και τελικά το αύξησε με συνοπτικές διαδικασίες. Μέχρι και ότι θα προστάτευε, έλεγε, το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας, αλλά η ξεφτίλα που ζούμε εδώ και μερικούς μήνες, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε, με τα νέα δεδομένα πλέον, να αποφασίσει ο λαός για το τι πρέπει να γίνει και αν θέλει να υποστεί όλα τα δεινά που μας επιβάλει το ΠΑΣΟΚ; Γνωρίζοντας τώρα πια την αλήθεια, που, επαναλαμβάνω, δεν είχε πει ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά, μήπως θα έπρεπε να ρωτηθούμε και να αποφασίσουμε δημοκρατικά για το τι θα πρέπει να γίνει σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα;

Αφού εκείνοι που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι ανίκανοι να υλοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν, μήπως αντί για την -ετσιθελική- ενεργοποίηση του μηχανισμού, θα έπρεπε να προχωρήσουμε πρώτα σε εκλογές; Και το αναφέρω αυτό, διότι προφανώς η ψήφος των Ελλήνων έχει διαφοροποιηθεί πλέον.

Κι αν κάποιοι θεωρείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα ίσως θα ήταν μία λύση απ' τη στιγμή που πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που δεν γνώριζε κανείς όταν ρίχναμε την ψήφο μας στην κάλπη. Έχουμε δημοκρατία ή δεν έχουμε;

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Φυσικά κανένας δεν γνώριζε πρίν τις εκλογές ότι ψήφιζε κυβέρνηση Σοσια-Ληστ(ρ)ική!
Το έκρυψαν επιμελώς από τον λαό και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί, πως το πρόγραμμά τους ήταν να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα. Μας είπαν και ήταν αλήθεια, ότι υπήρχαν λεφτά και πράγματι δίνουν στους επιχειρηματίες και στις τράπεζες! Τώρα μας δείχνουν την απανθρωπιά τους, μια και το ουσιαστικό πρόβλημα είναι να περάσουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και τίποτα άλλο. Έπρεπε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες νσυνθήκες και τόκαναν! Βεβαίως ο λαός έχει τον λόγο, κανένας δεν μπορεί να του επιβάλλει πράγματα που δεν επιθυμεί. Δεν μπορούν να μας αλυσοδέσουν επειδη αυτοί το θέλουν. Όμως πρέπει να αντιδράσουμε ΠΑΛΑΪΚΑ για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση. Με ευχολόγια και με προσευχές δεν γίνεται τίποτα!!!

pantso
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Δυστυχώς μετά τους "σεμνούς και ταπεινούς" μας ήρθαν οι "ειλικρινείς".
ΖΉΤΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!
Θεός να μας φυλάξει απο τους επόμενους που έρχονται...
Τους "αδιάφθορους"!!!

anghel
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.