Βρέθηκε κλεμμένος πίνακας του Ρενουάρ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

renoir_724455b.jpgΟι καραμπινιέροι της Βενετίας στη βορειοανατολική Ιταλία βρήκαν στην περιοχή τους έναν πίνακα του διάσημου γάλλου ζωγράφου Ογκίστ Ρενουάρ που είχε κλαπεί το 1984 στη Ρώμη.

"Άτομο της πόλης του Τρεβίζο", περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Βενετίας "αγόρασε τον πίνακα αυτόν, αλλά είχε αμφιβολίες στη συνέχεια για την προέλευσή του", δήλωσε ο αξιωματικός των καραμπινιέρων της πόλης των δόγηδων.

"Ο αγοραστής συμβουλεύτηκε τον κατάλογό μας με τα έργα τέχνης που έχουν κλαπεί και οι αμφιβολίες του ενισχύθηκαν. Στη συνέχεια μας ειδοποίησε", σημείωσε.

"Έχουμε κάνει όλες τις επαληθεύσεις και με τη βοήθεια της Ιντερπόλ και της γαλλικής και της αγγλικής αστυνομίας και διαπιστώσαμε άνευ ουδεμίας αμφιβολίας ότι ο πίνακας, ο οποίος αναπαριστά μια σκηνή από τη μυθολογία, ανήκε σε μια οικογένεια της Ρώμης από την οποία εκλάπη το 1984", κατέληξε.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης δήλωσε ότι αγόρασε τον πίνακα από αντικέρ αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει και ως εκ τούτου οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν το έργο του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου που χρονολογείται περίπου από το 1895 και το επέστρεψαν στους νόμιμους κατόχους του.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.