Ο Νηλ Άρμστρονγκ εξήγησε γιατί δεν εξερεύνησε περισσότερο τη Σελήνη

2 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 2.00 (1 Ψήφος)

Νηλ Άρμστρονγκ

Γράφαμε τις προάλλες για τις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Νηλ Άρμστρονγκ να μην έχει πατήσει ποτέ στο φεγγάρι και αναφέρουν πως ήταν όλα μια απάτη των Αμερικανών. Μάλιστα, είχαμε δημοσιεύσει και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το δείτε όλοι.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός -αληθινό ή όχι- έχει περάσει στην ιστορία και ο ίδιος ο Άρμστρονγκ έσπασε τη σιωπή του αυτές τις μέρες, μιλώντας για τους λόγους που ο ίδιος και ο συνάδελφός του Μπαζ Όλντριν περπάτησαν ελάχιστα στη Σελήνη, διασχίζοντας µια απόσταση µικρότερη ακόµη κι από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Το ερώτημα αυτό τέθηκε από τον Ρόµπερτ Κρούλγουιτς , ο οποίος είναι ένας µπλόγκερ που ασχολείται µε επιστηµονικά θέµατα. «Το ταξίδι στο φεγγάρι ήταν πράγµατι ένα απίστευτο επίτευγµα. Οι πρώτοι, όµως, εξερευνητές του φεγγαριού, εξερεύνησαν µια εκπληκτικά µικρή περιοχή», έγραψε ο Κρούλγουιτς, για να πάρει σχεδόν αμέσως την απάντησή του από τον ίδιο τον 80χρονο βετεράνο αστροναύτη μέσω e-mail.

Ο Άρμστρονγκ διευκρίνισε πως υπήρχαν πολλοί λόγοι, που δεν ήταν δυνατό να διανύσουν µεγάλη απόσταση, με πιο σημαντικό τη νευρικότητα που ο ίδιος και οι άλλοι αστροναύτες είχαν, για το αν θα λειτουργούσαν καλά οι στολές τους, που ψύχονταν µε νερό µέσω ενός υδραυλικού συστήµατος.

«Εργαζόµασταν σχεδόν σε συνθήκες κενού, όπου η θερµοκρασία ήταν πάνω από 93 βαθµούς και η βαρύτητα αντιστοιχούσε µόνο στο 1/6 της γήινης. Ο συνδυασµός αυτών των παραµέτρων δεν µπορεί ν’ αποτυπωθεί εδώ στη Γη. ∆εν είχαµε καµία ένδειξη, για να γνωρίζουµε επί πόση ώρα θα µπορούσε να λειτουργεί η µικρή δεξαµενή νερού, που είχαµε στην πλάτη µας», ανέφερε ο Άρμστρονγκ.

Όσον αφορά το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης των όσων θα διαδραµατίζονταν στο φεγγάρι, μια από τις πρώτες δουλειές του Αρµστρονγκ ήταν να τοποθετήσει στο έδαφος µία κάµερα. Και οποιαδήποτε εργασία έκανε ο ίδιος ή ο Όλντριν, θα έπρεπε να γινόταν εντός του οπτικού της πεδίου, που δεν ήταν και µεγάλο.

Όπως αποκαλύπτει ο Αρµστρονγκ, παρέβη τους κανόνες και µε δική του πρωτοβουλία αποµακρύνθηκε από το οπτικό πεδίο της κάµερας, για να εξερευνήσει και να φωτογραφίσει το εσωτερικό των τοιχωμάτων ενός κρατήρα, µήπως και εντοπίσει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.