Τζούλιαν Ασάνζ: «Τρομερό εργαλείο κατασκοπείας το διαδίκτυο»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Τζούλιαν Ασάνζ

Την άποψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο κατασκοπείας, εξέφρασε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σε ομιλία του προς σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

«Ενώ το Διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι κάνουν οι κυβερνήσεις και μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για να αποκαλύπτουμε τις παρανομίες κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών, είναι ταυτόχρονα ένα τρομερό εργαλείο κατασκοπείας. Δεν είναι μια τεχνολογία που προάγει την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα, είναι μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμεύσει στην εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων που δεν έχουμε ξαναδεί», τόνισε ο Ασάνζ, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, στις εξεγέρσεις των αραβικών χωρών:

«Σίγουρα έπαιξαν έναν ρόλο, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο το Αλ Τζαζίρα. Στην πρώτη και την τελευταία σελίδα του εγχειριδίου που συνέταξαν οι Αιγύπτιοι επαναστάτες λέει "μη χρησιμοποιείτε Facebook και Twitter" ». Μάλιστα, όπως είπε, πριν τρία χρόνια είχε γίνει στο Κάιρο μια προσπάθεια οργάνωσης διαδηλώσεων μέσω του Facebook αλλά είχε μικρή συμμετοχή, ενώ λίγο αργότερα όσοι είχαν πάρει μέρος είχαν συλληφθεί, ανακριθεί και φυλακισθεί.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.