Ο ρόλος του εκπαιδευτικού

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (12 Ψήφοι)

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού

Ο εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος τόσο για τη στάση του μέσα στην τάξη όσο και για το περιεχόμενο διδασκαλίας. Έχει ενδιαφέρον και αξίζει να αναφερθεί η σημασία του τρόπου διδασκαλίας, με τον οποίο διαδραματίζει το ρόλο του ένας εκπαιδευτικός, καθώς επηρεάζει άμεσα τον τρόπο αντίληψης του περιεχομένου μάθησης από τους μαθητές.

Ειδικότερα, ο εκπαιδευτικός οφείλει να συμβουλεύσει τους μαθητές πως να προσαρμοστούν αρμονικά στην κοινωνία, ώστε να ανταπεξέλθει έτσι ο ίδιος στις συναισθηματικές, ηθικές και κοινωνικές τους απαιτήσεις. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να απαλλάξει τους μαθητές από κάθε είδους αρνητικές αντιλήψεις και συναισθήματα.

Ταυτόχρονα ο εκπαιδευτικός καλείται να μελετάει συνεχώς καινούριους τρόπους προσέγγισης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών. Οι μέθοδοι προσέγγισης οφείλουν να χαρακτηρίζονται από την ειλικρίνεια, την ευγένεια και την αντικειμενικότητα.

Τέλος, ο ρόλος του εκπαιδευτικού επεκτείνεται στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού πλαισίου, στο οποίο οι μαθητές θα σέβονται το συνάνθρωπο και θα διδάσκονται έννοιες όπως συνεργασία, αποδοχή και αλληλεγγύη.

Άννα-Πολυτίμη Λαγάνη

Η Άννα-Πολυτίμη Λαγάνη ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Απόφοιτη του Α.Π.Θ.), ενώ παρακολουθεί το μεταπτυχιακό του Τμήματος "Σύγχρονες Τάσεις στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς" στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.