Εργαζόμενοι ΚΕΠΥΟ: «Δεν μας αφήνουν να πιάσουμε τους φοροφυγάδες»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

ΚΕΠΥΟ

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) στην Καλλιθέα προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (1/3) οι εργαζόμενοι, καθώς διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών τους και τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Το ΚΕΠΥΟ είναι μια υπηρεσία η οποία έχει στη διάθεσή της τα φορολογικά στοιχεία όλων των Ελλήνων και οι εργαζόμενοι σε αυτό κάνουν λόγο για στοιχεία «φωτιά». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥΟ, Νίκος Ρουμελιώτης, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι «δεν δίνει εντολή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των πολιτικών, επιχειρηματιών και κατηγοριών φορολογουμένων», τονίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες της χώρας και τα οποία, αν δουν το φως της δημοσιότητας, θα προκαλέσουν κοινωνικό «σεισμό».

Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε πως πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση να ξεκινήσει ομάδα ελέγχου του πόθεν έσχες. «Να ξεκινήσει ο έλεγχος από εμάς, τους 1300 εργαζόμενους στη γενική γραμματεία και αντίστοιχα σε 1300 από τους εξής: Τους 300 της Βουλής και όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς που έχουν κυβερνητική θέσης, όλους τους διοικητές των οργανισμών, όλες τις επιχειρήσεις εισηγμένες και μη. Να δούμε που υπάρχουν τα χρήματα...», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥΟ.

Από τους 1.300 υπαλλήλους που εργάζονται στο ΚΕΠΥΟ, τουλάχιστον 100 συμμετείχαν στην κατάληψη, η οποία τερματίστηκε το μεσημέρι.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:


Ακούστε τον κ. Ρουμελιώτη σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο «Ράδιο 9»:

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Πολλά ερωτηματικά γεννά», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η κατάληψη που έγινε στο κτίριο με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα ερωτηματικά αυτά γεννώνται ιδίως από το γεγονός ότι οι καταληψίες κάνουν λόγο για ολιγωρία, αναφέροντας ότι δεν γίνονται αρκετά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη στιγμή που βρίσκεται στη Βουλή και συζητείται το νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.