Αγοράζουμε από τους Γερμανούς τα περισσότερα όπλα απ' όλες τις χώρες!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα»

Την τραγική πραγματικότητα αναφορικά με την κατάσταση της χώρας μας φέρνει στο φως η βρετανική «Independent», σε άρθρο της που τιτλοφορείται «λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα».

Όπως αναφέρεται, τα χρηματικά ποσά που ξοδεύονται για στρατιωτικό εξοπλισμό είναι τεράστια, ενώ την ίδια στιγμή τα όπλα παραμένουν «άθικτα» και παράλληλα οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν για περαιτέρω περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το επόμενο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ «συνοδεύεται» από νέα πιο επώδυνα μέτρα, ωστόσο «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Έλληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων», αναφέρει η εφημερίδα.

Το έντυπο παραθέτει και δηλώσεις του Οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος λέει: «Ενώ τα ελληνικά νοσοκομεία ξεμένουν από επιδέσμους, το μοναδικό άθικτο σημείο του προϋπολογισμού από ΕΕ και ΔΝΤ είναι οι αμυντικές δαπάνες».

Οι αριθμοί τα λένε όλα! Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος, βάσει ΑΕΠ, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute (Sipri), οι αμυντικές δαπάνες της χώρας μας ανήλθαν σε 7,1 δισ. ευρώ το 2010, από 6,24 δισ. ευρώ το 2007, ενώ το 58% των αμυντικών δαπανών μας για το 2010 πήγε στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι πωλητές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, αφού από εκεί αγοράζουμε το 42% των όπλων και αρμάτων μάχης. Ακολουθούν Γερμανία και Γαλλία με 22,7% και 12,5% αντίστοιχα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.