Στο στόχαστρο των δανειστών η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Στο στόχαστρο των δανειστών η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

Την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ζητά η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Πρόκειται για μέτρο που ισχύει από το 2008, ωστόσο οι δανειστές μας θέλουν την κατάργησή του με το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου. Κάτι φυσικά που αν συμβεί, θα έχει ως συνέπεια να πληγούν χιλιάδες Έλληνες που χρωστούν δάνεια στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο «σφυρί» και οι ίδιοι να μένουν στο δρόμο!

Όπως προβλέπει ο νόμος που ισχύει σήμερα, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί για ποσά κάτω των 200.000 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, ενώ τη διαδικασία αποφεύγουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η τρόικα θεωρεί παράλογο το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, που ανέρχεται στο 73%, πράγμα βέβαια που μάλλον βρίσκει σύμφωνους τους ξεπουλημένους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Το παλαιότερο βίντεο που ακολουθεί με δηλώσεις του κ. Μόσιαλου σε πρωινή εκπομπή, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές και μάλλον ξεσκεπάζει το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι για το μέλλον της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα…

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αυτό που επιδιώκουν είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, αλλά για να φτάσουν εκεί πρώτα πρέπει να μας εξαθλιώσουν για να μην έχουμε δυνατότητα αντίδρασης.
Θα τους αφήσουμε;
Τώρα ξέρουμε...

Patrikios
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.