Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Χημεία, Βιολογία, Ιστορία και ΑΟΔΕ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Χημεία, Βιολογία, Ιστορία και ΑΟΔΕ

Ομαλά συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για πέμπτη ημέρα, με τους μαθητές να διαγωνίζονται στη Χημεία - Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το μάθημα της Χημείας - Βιοχημείας, τα θέματα που επελέγησαν ήταν για καλά διαβασμένους μαθητές που διαθέτουν κριτική ικανότητα, ενώ όλες οι ερωτήσεις και τα ζητήματα ήταν σαφώς διατυπωμένα και εντός των ορίων της εξεταστέας ύλης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Χημικών. 

Στη Βιολογία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, τα θέματα χαρακτηρίζονταν από σαφήνεια και διαβαθμισμένη δυσκολία. Παράλληλα, οι απαντήσεις απαιτούσαν κρίση και σε βάθος κατανόηση της σχετικής θεωρίας, ενώ στηρίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

Απ’ την πλευρά της, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων εκτίμησε πως τα θέματα της Ιστορίας ήταν σαφή και κατανοητά, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «τα θέματα οδηγούν τους μαθητές σε μια απομνημονευτική και αναπαραγωγική διαδικασία, αφήνοντας μικρά περιθώρια για κριτική, συνθετική και δημιουργική σκέψη».

Τέλος, όπως συμφώνησαν υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί, τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα και διατυπωμένα με σαφήνεια στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, οπότε αντισταθμίστηκαν κάπως τα πράγματα μετά τις απώλειες από τη Φυσική Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά.

Θέματα και απαντήσεις για τη Χημεία - Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για τη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για ΑΟΔΕ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.