Είναι βαρύ το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ελλάδος…

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Είναι βαρύ το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ελλάδος…

…πράγμα το όποιο πολλοί Έλληνες παίχτες έχουν βιώσει, ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με τα καθήκοντα του αρχηγού της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Φέτος λοιπόν, στο πλαίσιο του Euro 2012, το βαρύ αυτό φορτίο καλείται να αναλάβει ο Γιώργος Καραγκούνης, που για χρόνια υπηρετούσε με πάθος τη φανέλα με το εθνόσημο. 

Σε μια μεταβατική περίοδο για την Εθνική, όπου η «παλιά φουρνιά» παιχτών, που έφερε το τρόπαιο στη χώρα, αποχωρεί σιγά σιγά απ τους κύκλους της ομάδας, και νέα παιδιά αναδεικνύονται, ο Γιώργος Καραγκούνης καλείται να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να βρουν γρήγορα τα πατήματά τους και να μπορέσουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για διάκριση.

Πέρα από το δεδομένο βάρος της κυανόλευκης φανέλας, μεγάλο κύρος φέρει το περιβραχιόνιο αν αναλογιστεί κανείς ποδοσφαιριστές παλαιών ετών που το έχουν τιμήσει. Ξεκινώντας κάποιος την αναδρομή, δεν μπορεί να μην αναφέρει τον Μίμη Δομάζο, ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που με τις πανέμορφες προσπάθειες του, έδινε σαφώς μεγαλύτερο κύρος, αλλά και ένα λόγο παραπάνω στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ν’ ασχοληθούν με την τότε πολύ υποτιμημένη Εθνική Ελλάδος.  Άξιοι αναφοράς όμως είναι και οι Στάθης Χάιτας και Γιώργος Κούδας, τα ονόματα των οποίων παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα της Εθνικής Ελλάδος.

Όμως, καλώς ή κακώς, ο… «αγαπημένος» αρχηγός των Ελλήνων φιλάθλων δεν παύει να είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης , ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας στο έπος του ΕURO 2004,τότε που οι Έλληνες, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, σήκωσαν την ευρωπαϊκή κούπα σε πορτογαλικό έδαφος, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο αθλητισμός προσφέρει έντονες συγκινήσεις  και, έστω και για λίγο, ενώνει όλους τους ανθρώπους.  Αυτός λοιπόν ο ποδοσφαιριστής μαζί με την «παρέα» του έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με την πιο χρυσή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, και έβαλαν την Εθνική Ελλάδος στη λίστα των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, δίνοντας ώθηση σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα στη χώρα να προσπαθήσουν να το αναδείξουν ακολουθώντας το δρόμο της χρυσής γενιάς των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Συμπερασματικά λοιπόν, στη φετινή διοργάνωση το βάρος του αρχηγού πέφτει στον πολύπειρο παίχτη του Παναθηναϊκού, μια υποχρέωση που πρέπει να βγάλει εις πέρας κρατώντας ψηλά τη σημαία της Ελλάδος. Αλλά πάνω απ όλα, κάθε Έλληνας φίλαθλος ευελπιστεί η ομάδα να φέρει ξανά το κύπελλο σε ελληνικό έδαφος και να μας κάνει πάλι όλους περήφανους…

Οι Euro 2012 αποδόσεις είναι ήδη διαθέσιμες στη Bwin!  Αν λοιπόν θέλετε να στοιχηματίσετε στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος ή άλλων ομάδων στο φετινό Euro, δεν έχετε παρά να τις τσεκάρετε πριν βάλετε το στοίχημά σας!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.