Ποιός παραπληροφορεί τους Ευρωπαίους;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ποιός παραπληροφορεί τους Ευρωπαίους;

Μείζον θέμα δημιουργείται ως προς την ποιότητα ενημέρωσης που παρέχουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ύστερα από τα όσα είπε προ ολίγων ημερών το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουνσεν, υποστηρίζοντας ότι ο μέσος μισθός στο ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα… 3.000 ευρώ καθαρά!

Με αυτό το επιχείρημα και συμπληρώνοντας ότι στη Λιθουανία -που δανείζει την Ελλάδα- ο μισθός βρίσκεται στα 1.000 ευρώ, ο κ. Άσμουνσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, έθεσε ζήτημα για αναγκαιότητα νέας μείωσης μισθών.

Όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει μηνιαίως 1.620 ευρώ καθαρά, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ.

Συνεπώς, ο κ. Άσμουνσεν δεν έχει απλά λανθασμένη πληροφόρηση, αλλά… βαθιά μεσάνυχτα όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα και το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι ποια είναι η πηγή του από την Ελλάδα και ποιοι συμπατριώτες μας έχουν συμφέρον από αυτή την παραπληροφόρηση των εταίρων μας εις βάρος των εργαζομένων.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.