Η «απαγορευμένη» ΕΡΤ ενώνει την Αριστερά και σπάει τα κοντέρ τηλεθέασης

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Η «απαγορευμένη» ΕΡΤ ενώνει την Αριστερά και σπάει τα κοντέρ τηλεθέασης

Εκτός από τον πόνο και τη θλίψη των χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται πλέον να διαβούν το μονοπάτι της ανεργίας, εντοπίσαμε και ορισμένες θετικές συνέπειες μετά το «λουκέτο» της ΕΡΤ. Ναι-ναι, υπάρχουν και τέτοιες...

Κατ’ αρχάς, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Αριστερά βρέθηκε σε έναν αγώνα ενωμένη, έχοντας έναν κοινό στόχο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι αν πας στο ραδιομέγαρο, θα δεις δίπλα-δίπλα σημαιάκια του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και άλλων πολλών αριστερών δυνάμεων. Όλοι μια γροθιά!

Πάει πολύς καιρός που μπορούμε να θυμηθούμε κάτι παρόμοιο. Ακόμα και όταν ψηφίζονταν τα Μνημόνια, αν θυμάστε, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση τέτοια ενότητα, αφού άλλος διαδήλωνε στο Σύνταγμα, άλλος στην Ομόνοια και άλλος στον Πεδίον του Άρεως. Αυτή ήταν λοιπόν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και σίγουρα μια καλή αρχή για την ενότητα της Αριστεράς, που αρκετοί επιθυμούν.

Απ’ την άλλη πλευρά, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, όλοι μιλούν για την ΕΡΤ και άπαντες βλέπουν ΕΡΤ! Αν και έχει πέσει μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, ο κόσμος «ψάχνεται» στο διαδίκτυο και παρακολουθεί το πρόγραμμα με ενδιαφέρον και αγωνία, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση Σαμαρά.

Είμαστε σίγουροι πως αν η AGB ήταν εφικτό να μετρήσει με κάποιον τρόπο την τηλεθέαση, τότε η δημόσια τηλεόραση θα έσπαγε όλα τα κοντέρ! Πενηντάρια πρέπει να χτυπάει αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και ας υπάρχουν δυσκολίες εξαιτίας των εμποδίων που βάζει η κυβέρνηση. Κακά τα ψέματα, το απαγορευμένο πουλάει ως γνωστόν.

Τρίτο θετικό στοιχείο που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι επιτέλους εμφανίζονται στο γυαλί άνθρωποι που πριν ήταν «κομμένοι» από τα κανάλια και δεν καλούνταν καθόλου σε εκπομπές. Πλέον, έχουν και αυτοί την ευκαιρία να εκφράσουν δημοσίως τις απόψεις τους και να ακουστούν στον κόσμο. Προφανώς, δημόσια τηλεόραση με τέτοια δημοκρατικότητα και πλουραλισμό δεν έχουμε δει μάλλον ποτέ στη χώρα μας και είμαστε πανευτυχείς που έχουμε αυτή την ευκαιρία, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Με τόσα θετικά, μήπως να την κρατήσουμε κλειστή και «απαγορευμένη» την ΕΡΤ, ρε παιδιά; Και μόνο δηλαδή ότι γλιτώσαμε από τον Άδωνη και υπάρχει πια ένα κανάλι που δεν τον βλέπουμε να λέει τα δικά του, νομίζουμε πως είναι αρκετό σαν κίνητρο…

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.