Βαρετή παράσταση, κακοί ηθοποιοί…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

Βαρετή παράσταση, κακοί ηθοποιοί…

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνιούν για το μέλλον τους, η τρικομματική κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε μια χιλιοπαιγμένη και ανούσια θεατρική παράσταση. Αν και ο Κουβέλης δεν συγκινήθηκε στιγμή από τα Μνημόνια και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, στηρίζοντας όποτε χρειάστηκε τη βάρβαρη επιδρομή των μεγάλων συμφερόντων κατά των εργαζομένων, τώρα προσπαθεί να μας πείσει πως σήκωσε ανάστημα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δυστυχώς γι’ αυτόν και τους άλλους δύο της συγκυβέρνησης, είναι όλοι τους τόσο κακοί ηθοποιοί που δεν τους πιστεύει πια ούτε παιδί πέντε χρονών.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε και να κάνουμε άπειρες αναλύσεις, ωστόσο θα αρκεστούμε μόνο στα ουσιώδη. Το σκηνικό που στήθηκε δεν έχει να κάνει μόνο με την ΕΡΤ, αλλά ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και την κοινωνία στο σύνολό της. Οι δήθεν διαφωνίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν σκοπό απλά να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες εν όψει νέων σκληρών μέτρων που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκονται στα σκαριά.  Παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος για την εκδίωξη χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου.

Από δω και πέρα, θα ακούμε όλο και συχνότερα περί «εξυγίανσης», «αναδιάρθρωσης», «μεταρρυθμίσεων» κλπ, λέξεις οι οποίες στη… γλώσσα τους σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: Απολύσεις και ξεπούλημα! Ως συνέπεια, θα διαλυθεί ότι έχει απομείνει στη χώρα μας και ο πλούτος που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των Ελλήνων, θα μοιραστεί απλόχερα σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Με την ανεργία στα ύψη και μηδαμινά εργασιακά δικαιώματα, οι πολίτες προορίζονται για το φθηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, που θα αποφέρει σε όλους αυτούς ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Όσο για τις εκλογές, που έπαιξε αρκετά ως σενάριο τις τελευταίες ημέρες, δεν δείχνουν να βρίσκονται στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Τουλάχιστον προς το παρόν. Ωστόσο, η διαφαινόμενη αποχώρηση του Κουβέλη ίσως και να μαρτυρά πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Η ΔΗΜΑΡ «δεσμεύει» ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων, που -με δεδομένη τη φθορά της λόγω των επικείμενων «μεταρρυθμίσεων»- θα μπορούσαν να μετακινηθούν στο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα ωστόσο που αποτελεί καταστροφή για τη Νέα Δημοκρατία. Με αυτή την έννοια, ο ρόλος του κυρ Φώτη ως… επαναστάτη του γλυκού νερού, έχει ενδεχομένως τη σημασία του.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.