Βολές Κουτσούμπα κατά Τσίπρα

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Δημήτρης Κουτσούμπας

Αιχμές κατά του ανένδοτου αγώνα από τον Αλέξη Τσίπρα να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια, άφησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής». Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα…

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ξεκινά ανένδοτο αγώνα για να φύγουν η κυβέρνηση, τα μνημόνια και η τρόικα. Το ΚΚΕ θα μετάσχει σε αυτόν τον ανένδοτο αγώνα για να φύγουν η κυβέρνηση, τα μνημόνια και η τρόικα;

«Πως θα κάνει τον ανένδοτο αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τα στελέχη του «εργατοπατερισμού» του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ ή με τους «υγιείς» επιχειρηματίες και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων; Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που απαντά σήμερα στην ανάγκη ο λαός μας να υπερασπίσει τα δικαιώματά του, αλλά κυρίως να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία, όχι εναλλάσσοντας «χαλίφηδες» του νέου διπολισμού στην κυβερνητική καρέκλα, αλλά ανατρέποντας συνολικά την εξουσία των μονοπωλίων που φέρνει τα διαρκή μνημόνια σε βάρος του λαού».

Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για μια στρατηγική συνεργασία με το ΚΚΕ.  Επίσης, υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις όπως το Σχέδιο Β’ του Αλέκου Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Με όλες αυτές τις δυνάμεις υπάρχει πιθανότητα οποιουδήποτε είδους προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ;

«Αναφέρεστε σε δυνάμεις που είχαν στηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ευρώ και τη νομιμοποίηση αυτού του αντιλαϊκού δρόμου στη συνείδηση του λαού. Το ότι σήμερα διαφοροποιούνται σε σχέση με το ευρώ – και μόνο – αυτό δεν τις φέρνει κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ. Τις φέρνει πιο κοντά σε τμήματα του κεφαλαίου που προβληματίζονται για τα δικά τους συμφέροντα σε σχέση με το νόμισμα και το διαχειριστικό μείγμα που θα χρησιμοποιηθεί. Κι αυτό υπάρχει σε όλη την ΕΕ. Αυτή η προοπτική δεν είναι φιλολαϊκή. Αν ήταν, τότε θα ήταν φιλολαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, που δεν έχει ευρώ, είναι όμως στην ΕΕ και ακολουθεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης με ό,τι αντιλαϊκό συνεπάγεται. Το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ, εννοείται και το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα και για άλλο, ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.