Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (15 Ψήφοι)

Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

Η υπόγεια δράση των κομματικών μηχανισμών συνεχίζεται ανεξέλεγκτα στην ελληνική κοινωνία, έχοντας αλώσει απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα και διαφθείροντας μεγάλο κομμάτι της νεολαίας μας, που γαλουχείται πλέον από πολύ νωρίς στο ρουσφέτι και την κουτοπονηριά, ακόμα και μέσα σε πανεπιστημιακές σχολές.

Ύστερα από το κρούσμα αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, όπου εμπλέκονταν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αυτή τη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας σοβαρότερη περίπτωση μαζικών αντιγραφών, που οργανώθηκε από την ίδια φοιτητική παράταξη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία που κατατέθηκε στο υπουργείο Παιδείας και ανέδειξε η «Εφημερίδα των Συντακτών», μέλη της εν λόγω παράταξης ανέπτυξαν δίκτυο διασύνδεσης φοιτητών, διοχετεύοντας τα θέματα της εξεταστικής και τις απαντήσεις τους.

Όπως αποκαλύφθηκε, τα μέλη της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης χρησιμοποιούσαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger, δημιουργώντας ομαδικές συνομιλίες (γκρουπ) στις οποίες εισήγαγαν προφίλ ορισμένων συμφοιτητών και κατά την εξέταση ορισμένων μαθημάτων άφηναν να διαρρεύσουν τα θέματα των γραπτών εξετάσεων που λάμβαναν χώρα την ίδια ακριβώς στιγμή.

Εν συνεχεία, αναπτυσσόταν διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και ορισμένοι εξ αυτών έδιναν τις απαντήσεις των θεμάτων, τις οποίες διάβαζαν και αντέγραφαν μερικοί ή όλοι από όσους συμμετείχαν στην ομαδική συνομιλία.

Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

Οργιώδες σκάνδαλο με ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ

Η διαρροή της ιστορίας ξεκίνησε όταν παραλήπτης των απαντήσεων επί των θεμάτων αποθήκευσε στο κινητό του τις συνομιλίες, κρατώντας αντίγραφο των εικόνων και των ατόμων που δημιούργησαν το facebook group, καθώς και εκείνων που έδιναν τις απαντήσεις.

Αποδέκτες των στοιχείων έγιναν μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, που, έχοντας στα χέρια τους και άλλες παρόμοιες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια, προχώρησαν σε καταγγελία στον πρύτανη στις 23 Φεβρουαρίου, προσκομίζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το γκρουπ και τα άτομα που συμμετείχαν.

Ο πρύτανης έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα από τον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος, ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η έρευνα έχει καθυστερήσει υπερβολικά, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη, πράγμα που δημιουργεί τον φόβο ότι ίσως επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στην ερχόμενη εξεταστική περίοδο.

Το πρόβλημα με τις μαζικές αντιγραφές στην ΑΣΟΕΕ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ από παλιά διάφορες φοιτητικές παρατάξεις (και κυρίως η ΔΑΠ) προσέγγιζαν υποψήφιους ψηφοφόρους, προσφέροντας το δέλεαρ της παροχής σημειώσεων για τα μαθήματα.

Το τέχνασμα με τα διαδικτυακά γκρουπ, που αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα αποτελεί συνέχεια της γνωστής τακτικής σε αρκετές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το «χαρτάκι» προς συγκεκριμένους καθηγητές, προσκείμενους στις παρατάξεις αυτές, το οποίο είθισται να αναγράφει τα ονόματα φοιτητών που καταφέρνουν να κατοχυρώνουν μαθήματα εύκολα, ακούραστα και χωρίς καν να διαβάσουν ούτε μια σελίδα από το βιβλίο τους -στην κυριολεξία.

Τι παραπάνω να πει κανείς για τέτοια κατάντια; O tempora, o mores!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.