Κατοικίδιο ή σύντροφος, ίδια τα οφέλη…

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

dog_293946b.jpgΌσοι έχουν σπίτι τους κατοικίδιο έχουν την ίδια τύχη με εκείνους που έχουν σύντροφο: είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τον ερευνητή από τη Μελβούρνη Τιμ Ρότζερς.

Ενώ η επικρατούσα άποψη θέλει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να βγαίνουν περισσότερο έξω κι ως εκ τούτου να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί ασκούνται περισσότερο, κατά τον Ρότζερς αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της βόλτας και όχι απλά με τα καρδιαγγειακά οφέλη του να κρατάει κάποιος το λουρί του σκύλου.

"Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν σήμερα ότι ή αίσθηση της αισθηματικής εγγύτητας και της στήριξης που παρέχουν τα κατοικίδια, αποφορτίζει και απαλλάσσει από το άγχος τους ιδιοκτήτες τους. Φαίνεται τώρα ότι η συντροφιά των ζώων κάνει καλό στη ζωή μας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που κάνει η συντροφιά των ανθρώπων", εξηγεί ο Ρότζερς.

Η Σιμόν Μάερ, κτηνίατρος που εργάζεται στην οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων RSPCA, έχει κι εκείνη ενδείξεις ότι ο σκύλος μπορεί όντως να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης που διεξήχθη στην Αυστραλία έδειξε ότι πάνω από ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εγκατέλειπε ευκολότερα τον σύντροφό του παρά το κατοικίδιό του.

"Ένα εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξης του 86.6%, απάντησε ότι θα επέλεγε το κατοικίδιό του αντί για έναν φίλο του για συγκάτοικο", είπε η Μάερ.

Μόνο το ένα τρίτο των 200 ερωτηθέντων απάντησαν στην έρευνα ότι ο σύντροφός τους τους/τις κατανοεί περισσότερο απ΄ότι το κατοικίδιό της.

"Πράγματι, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήθελαν ο σύντροφός τους να ήταν σαν το κατοικίδιό τους".

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.