Ο ποιοτικός ύπνος δίνει τη λύση στα προβλήματα…

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

sleep_4567b.jpgΌταν κοιμόμαστε μπορεί πραγματικά να λυθούν τα προβλήματα, λένε οι επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι ένας υπνάκος κατά τον οποίον μάλιστα ονειρευόμαστε ενισχύει τις δημιουργικές μας ικανότητες.

Οι επιστήμονες μελέτησαν το κατά πόσο "επωάζοντας" ένα πρόβλημα, αποκτούμε βαθύτερη κατανόησή του και διαπίστωσαν ότι αυτό πράγματι συμβαίνει, ειδικά όταν αυτός που κοιμάται εισέρχεται στη φάση του ύπνου που είναι γνωστή ως REM, δηλαδή τη φάση κατά την οποία ονειρευόμαστε περισσότερο.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα είχαν εισέλθει στο στάδιο REM του ύπνου ( γνωστό και ως "ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών") μπόρεσαν στη συνέχεια να λύσουν ένα νέο πρόβλημα με παράλληλη σκέψη.

Το πρωί της ημέρας που θα γινόταν το πείραμα, δόθηκαν μία σειρά από προβλήματα προς επίλυση στους 77 εθελοντές, με την εντολή να τα επεξεργάζονται μέχρι το μεσημέρι είτε αναπαυόμενοι, είτε παίρνοντας έναν υπνάκο παρακολουθούμενοι όμως από τα μηχανήματα των επιστημόνων.

Σε σύγκριση με την ανάπαυση και με τον μη REM ύπνο, ο ύπνος REM αυξάνει τις πιθανότητες επίλυσης ενός προβλήματος.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι οι εθελοντές που εισέρχονταν στο στάδιο REM στη διάρκεια του ύπνου τους βελτίωσαν την ικανότητά τους για την δημιουργική επίλυση προβλημάτων κατά περίπου 40%.

Τα πορίσματά τους υποδηλώνουν ότι δεν είναι μόνο ο ύπνος ή η διάρκεια του χρόνου που θεωρούνται σημαντικά για την επίλυση ενός προβλήματος, αλλά η ποιότητα του ύπνου.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.